Mythes over slaap

7 uur slaap is voldoende

Bekijk de matras.info video

Ook al slapen wij elke dag allemaal van de slaap zelf weten we heel weinig. Er zijn dan ook veel mythes rondom slaap die helemaal niet kloppen. Zo denken veel mensen dat je je eigen slaapritme kan regelen…dus van een ochtendmens een avondmens kan worden? Dit is dus niet het geval. Hieronder vindt u nog meer slaap-mythes waar de meeste van ons nog steeds in geloven.

Kan je van een ochtendmens een avondmens worden?

Van nature zijn er twee type mensen: avondmensen en ochtendmens. Uit een onderzoek gedaan door The Independent blijkt dat de lichaamsklok wel een klein beetje bijgesteld kan worden maar er zit wel een echt limiet aan. Voor veel mensen blijkt het zelfs onmogelijk om van een avondmens een ochtendmens te worden.

7 uur slaap is voldoende

7 uur slaap is voldoende
Volgens professor in Psychologie en Neurowetenschappen, Matthew Walker, denken de meeste mensen dat ze zonder problemen een paar keer per week genoeg hebben aan 5 uur of 6 uur slaap. “Het lijkt ook dat er niets aan de hand is maar na enkele tests is het al duidelijk dat er veel minder goed gepresteerd word en dat de concentratie enorm afneemt. Het is dus van belang dat u voldoende slaapt.

Snurken is vervelend maar totaal niet erg
Dit klopt absoluut niet. Mensen die snurken hebben veel meer kans op hart problemen en kunnen dus het beste hiervoor langs hun huisarts gaan. Het zou namelijk goed kunnen dat u last heeft van slaapapneu en dit kan na verloop van tijd ook andere medische problemen veroorzaken.

Verloren slaap kan je weer inhalen
Mocht u door wat voor omstandigheden te weinig slaap hebben gehad dan haalt u dat toch gewoon weer in in het weekend? Volgens chronobioloog Till Roenneberg is het veel beter voor het lichaam om een zogenaamd vast slaapschema te hebben.
Door in het weekend deze slaap-schuld in te halen raakt de biologische klok in de war en dit geeft op lange termijn problemen.

Lees ook:  Hotelgasten slapen met lijk onder het bed

 

de kans dat er tijdens uw slaap in een spin in uw mond kruipt is nihil

Per jaar slikt u gemiddeld 8 spinnen in gedurende uw slaap. De kans dat een spin in uw mond kruipt, is zo goed als nihil. We maken ‘s nachts geluiden en bewegen continue waardoor een spin niet graag in de buurt wil komen en zeker niet in uw mond kruipen.

Veel mensen dromen nooit
Dit klopt totaal niet. Iedereen droomt elke nacht maar veel mensen herinneren hun dromen niet. We weten en begrijpen nog steeds niet veel over dromen. Wat we wel weten is dat als we dromen we onze emoties en ervaringen verwerken. Als we niet zouden dromen dan zijn we allemaal mentale problemen hebben.

iedereen droomt

Hoe harder een matras hoe beter
De beste stevigheid voor een matras is zeker niet hard en sterk afhankelijk van het gewicht en de lengte van de slaper. Als u licht bent is een zachter matras vrijwel zeker beter en ook veel prettiger. Als u zwaar bent hebben mensen al snel behoefte aan meer stevigheid (steun). Ook speelt de persoonlijke voorkeur van de slaper een belangrijke rol.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *