Apart slapen gezonder volgens hersenstudie

Naakt slapen is gezond

Apart slapen gezonder volgens hersenstudie. In aparte bedden slapen heeft in de regel een negatieve bijklank voor veel koppels. Maar uit onderzoek blijkt dat dit je relatie kan redden en je persoonlijke gezondheid kan verbeteren.

Naakt slapen is gezond

Colleen Carne, een professor aan de universiteit van Toronto, bestudeerde koppels die samen sliepen met een hersenscan. Daaruit bleek dat de meeste proefpersonen niet in de diepere fasen van de slaap terechtkwamen. Dit komt doordat koppels elkaar continu wakker maken door hun bewegingen en geluiden. Carney zegt dat koppels moeten overwegen apart te gaan slapen voor een betere nachtrust, maar ook om hun relatie een boost te geven.

Deze bevindingen zijn in overeenstemming met de bevindingen en adviezen, van andere deskundigen slaap. Robert Meadows, een socioloog van de Universiteit van Surrey, in Engeland, weerklonk Carney de woorden bijna precies in 2009 toen hij zei, “Mensen eigenlijk voelen dat ze beter slapen wanneer ze zijn met een partner, maar het bewijs suggereert anders.”

Hoewel het niet echt romantisch lijkt voor paren om niet bij elkaar te slapen, zegt Carney blijkt het tegenovergestelde het geval.

“Mensen kunnen juist zeer goede en bevredigende relaties hebben ondanks dat ze niet bij elkaar slapen” zei Carney.

Apart slapen niet “onromantisch”

De onderzoekster ontkracht dus ook het vooroordeel dat koppels die apart slapen niet romantisch zijn of met relatieproblemen kampen. Sommige partners die afstevenen op een scheiding en besluiten van apart te slapen vinden zo een nieuwe manier om de passie weer te doen oplaaien. Voor sommigen volstaan aparte bedden in dezelfde kamer. Maar anderen opteren ‘s nachts voor een volledige afzondering van hun partner.

Lees ook:  Helpt het om ergens een nachtje over te slapen?

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.