Bedbugs

bed bugs

Bedbugs zijn parasitaire insecten die tot de groep ‘Cimicidae’ behoren. De beestjes voeden zich met het bloed van warmbloedigen zoals de mens.

Bed Bugs zijn, met name in de stad New York, een steeds groter probleem aan het worden. Ongeveer zestig jaar geleden, werden zo goed als alle bedbugs uitgeroeid door het giftige bestrijdingsmiddel DDT. Men dacht toen dat we van de diertjes verlost waren maar inmiddels worden ze weer steeds vaker gesignaleerd. In de zomer van 2010 vormden de parasieten een enorme plaag in New York en andere steden in de VS.

bed bugs

Bedbugs in Boxsprings

De enige manier bedbugs uit te roeien is om een ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen die met de juiste bestrijdingsmiddelen werkt en de juiste schoonmaakprocedures uitvoert.
Ze kunnen gevonden worden tussen kieren en naden maar komen voornamelijk aan de onderkant van boxsprings voor. Het is noodzakelijk uw bed goed schoon te houden maar dit gebeurt natuurlijk niet of nauwelijks aan de onderzijde van uw bed.

Omdat boxspring veelal in hotels gebruikt worden komen ze daar nog veel meer voor.

Verspreiding van bedbugs

Veel mensen pikken de bedbugs op tijdens hun vakantie. De beestjes reizen mee met de gasten en verspreiden zich zodoende over de hotelbedden en komen uiteindelijk bij mensen thuis terecht. Mensen die eenmaal bedbugs in huis hebben ondervinden vaak stress. Ze kunnen geobsedeerd raken doordat dit ongedierte zo moeilijk te bestrijden zijn en toch steeds weer opduiken.

Slapeloosheid is ook een veel voorkomend gevolg, omdat de diertjes juist ‘s nachts actief zijn. In zeer ernstige gevallen kunnen bedwantsen of bedbugs bloedarmoede veroorzaken. Bedbugs kunnen ziektes overbrengen, hoewel vaak anders beweerd wordt. Ze zijn zeer lastig te bestrijden want ze kunnen wel een jaar lang zonder bloed.  Als u slechts één bedbug over het hoofd ziet, is een grote plaag mettertijd niet te vermijden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.