Het gebruik van slaapmiddelen

Het gebruik van slaapmiddelen bevorderd de overgang van waken naar lichte slaap, waardoor u sneller inslaapt. Het nadeel is echter dat het gebruik van slaapmiddelen de verdere natuurlijke slaapcyclus verstoren. Slaapmiddelen hebben met name een negatieve invloed op twee slaapfases. Namelijk de twee die van essentieel belang zijn voor de kwaliteit van de nachtrust, de droomfase en de diepe slaap.

Droomfase

De droomfase heeft als functie onze geest te verfrissen en ons toe te laten ervaringen, die we tijdens de dag hebben opgedaan, te verwerken. Een (gedeeltelijke) onderdrukking van deze fase kan dus ons psychisch functioneren overdag beïnvloeden.

Slaapmiddelen korten de duur van de diepe slaap

Daarnaast korten slaapmiddelen de duur van de diepe slaap in, die ervoor moet zorgen dat ons lichaam ‘s ochtends goed uitgerust is.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.