De kleur van uw slaapkamer en de invloed op slapen

De kleur van uw slaapkamer en de invloed op slapen

Een goed kussen, zacht beddengoed en een goed ondersteunend matras het zijn allemaal ingrediënten om succesvol te kunnen slapen. Overweeg ook de kleur van uw slaapkamer aan te passen. We hebben ongeveer 7 uur slaap nodig om productief te zijn. U vergroot de kans hier aan te komen door u slaapkamer blauw, geel, groen, zilver of oranje verven.

De kleur van uw slaapkamer en de invloed op slapen

De kleur van uw slaapkamer heeft niet alleen invloed op het uiterlijk van de ruimte, het heeft ook invloed op uw gevoel. Koele kleuren helpen ons om op persoonlijke momenten in ons zelf te keren. Warme kleuren zijn meer geschikt voor sociale kamers om communicatie en creativiteit te stimuleren.

Uit onderzoek kwam naar voren dat een blauwe slaapkamer het beste helpt voor een goede en gezonde nachtrust. Als u een serene sfeer wil creëren overweeg dan blauw. Het vermoeden is dat dit komt door het kalmerende effect dat blauw op ons heeft, bovendien verlaagt het de bloeddruk en hartslag. Tinten van geel komen op de tweede plaats, gevolgd door groen, zilver en oranje. De slechtste kleuren in uw slaapkamer zijn paars, bruin en grijs.

Andere opmerkelijke ondervindingen van onderzoekers

  • Koppels die in een slaapkamer slapen met een luxueuze karamel decor bedrijven gemiddeld drie keer per week de liefde. In een kamer met passievol rood bedrijft men gemiddeld één keer per week de liefde, bij de blauwe slaapkamer wordt het grootste percentage met een gelukkig gevoel wakker en in een groene kamer wordt een deel van de mensen energiek en met een positief gevoel wakker
  • Een zilver decor draagt bij aan de motivatie om lichamelijke oefeningen te doen
Lees ook:  Internet aanbieders uit het buitenland verkopen vooral gebakken lucht

Ondanks dat de kleuren wetenschap hulp kan bieden is het geen exacte wetenschap persoonlijke voorkeur speelt ook een rol. Mocht groen u meer trekken bijvoorbeeld dan is olijfgroen een betere keus dan luchtblauw.

Kortom de kleur van onze slaapkamer heeft invloed op ons slaappatroon en op ons humeur. Het is de moeite waard meer te leren over kleur therapie en wellicht dat een andere kleur in de slaapkamer u een beter nachtrust zal geven.

De juiste kleur zal niet direct slapeloosheid genezen, maar met alle andere kleine aanpassingen zal het zeker effect hebben. Denk naast kleur ook aan geluid, gevoel en geur om uw ideale slaapklimaat te creëren.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *