Minder succes op school door slaapgebrek

Minder succes op school door slaapgebrek. Uit een nieuw Zweedse onderzoek blijkt dat jongeren die aan slaapstoornissen lijden minder kans hebben op succes. Dit in vergelijking met jongeren die wel een goede nachtrust hebben. De slaaponderzoek resultaten zijn in juni 2014 gepubliceerd in het tijdschrift Sleep Medicine.

Te kort slapen verhoogd risico

Een nieuw onderzoek waar 20.000 jongeren uit van 12 tot 19 jaar aan mee werkten toonde het volgende aan. Namelijk dat slaapverstoringen het risico op mindere school resultaten verhoogd. Ook toonde de onderzoekers van de Universiteit van Uppsala het volgende aan. Namelijk dat een te korte slaapduur van minder dan 7 uur per dag het risico op mindere school resultaten verhoogd.

Minder succes op school door slaapgebrek

Slaap speelt een belangrijke rol bij prestaties op school

Het onderzoek werd geleid door Christian Benedict en Olga Titova. Zij zijn beide van de afdeling neurowetenschappen. De resultaten tonen aan dat slaap een belangrijke rol speelt bij de schoolprestaties van de jongeren.

Een andere belangrijke bevinding van ons onderzoek is dat ongeveer 30% van de jongeren aangaf dat ze regelmatig slaapproblemen hadden. Vergelijkbare waarnemingen zijn gedaan bij andere jongeren. Dit geeft aan dat slaapproblemen onder jongeren een epidemisch niveau heeft bereikt in onze moderne samenleving. Aldus Christian Benedict.

Bekijk de website van het artikel

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.