Overlevingstips voor nieuwe slapeloze ouders

Slapeloze nachten voor nieuwe ouders

Overlevingstips voor nieuwe slapeloze ouders. Ik wou dat ik hierom kon lachen maar in plaats daarvan weet ik wat een ramp het kan zijn.

Slapeloze nachten voor nieuwe ouders

Het is natuurlijk geen verrassing dat een nieuwe baby de nachtrust van het gezin behoorlijk kan verstoren.

Terwijl deze slapeloze nachten niet eeuwig duren, zijn er toch een paar dingen die de nieuwe ouders kunnen doen om toch nog een goede nachtrust te krijgen. Slaappatronen en problemen variëren sterk bij verschillende leeftijden en stadia van ontwikkeling waardoor het opeens beter kan gaan maar ook opeens weer slechter.

In de eerste zes tot acht weken, probeert u een routine voor uw baby- en uzelf te creëren. Hierdoor krijg je relatief snel weer controle over je leven en helpt u uw baby een gevoel van dag en nacht te geven.

Maak een slaap prioriteit. Je hebt gewoon meer energie voor uw familie, huishouden en andere klusjes wanneer u goed uitgerust bent.

Wanneer en waar u kunt slapen (wanneer uw kindje een dutje doet is een goede tijd). Probeer uw rust te vinden door ‘s nachts zo veel mogelijk en met regelmaat te slapen en rust uit met zelf overdag dutjes te doen — zelfs als ze slechts 10 tot 20 minuten lang zijn.

Zorg voor jezelf met gezonde gewoonten:

eet goed, doe lichamelijke oefeningen en goed slapen.

Zorg voor een goed matras. Een kwaliteitsmatras biedt in de regel meer rust dan een huis tuin en keuken matrasje. U kunt het comfort van uw huidige matras beoordelen en eens opnieuw onder de loep meenemen. Een gemiddeld matras gaat 5 tot maximaal 10 jaar mee. Ga samen met uw partner opzoek naar een goed matras. Het verschil dat een comfortabel nieuw matras kan maken kan precies het verschil zijn dat u nodig heeft.

Lees ook:  Onderzoek bewijst link tussen oud matras en rugpijn

Neem uw kindje de eerste maanden in uw slaapkamer. Dit kan al veel helpen omdat u veel sneller kunt voeden of zorg kunt bieden waardoor u zelf ook weer snel in slaap kan vallen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.