Slaapuren en hoge bloeddruk

Slaapuren en hoge bloeddruk. Volgens Sheldon G. Sheps, M.D. is minder dan zes uur slaap gelinkt aan het hebben van een hoge bloeddruk. Mensen die minder dan vijf uur per nacht slapen creëren zelfs een hoge bloeddruk! Als je tussen de vijf a zes uur slaapt loop je een verhoogd risico op een hoge bloeddruk.

Als je tussen de zeven en acht uur slaapt is dat het beste tegen een hoge bloeddrukDe reden hiervoor is simpel; slapen reguleert uw hormonen waaronder uw stress hormoon. Mede hierdoor ontspant het lichaam en kan het lichaam de stress hormonen reguleren die leiden tot een hoge bloeddruk. Maar slaap doet natuurlijk veel meer. Zo helpt slapen bij genezing en is het goed voor je immuun systeem.

Als je tussen de zeven en acht uur slaapt is dat het beste tegen een hoge bloeddruk. En als laatste als u last van slaap Apneu heeft kunt u dit het beste laten onderzoeken want slaap Apneu heeft direct invloed op hartfalen. Zorg dus voor een goede en gezonde nachtrust van minimaal zeven uur. Een fijne slaapkamer en een goed bed zijn hiervoor een vereiste.