Verkoop-reisjes

Pas op , trap er niet in

Verkoopreisjes. Het gebeurt nog steeds met vooral oudere mensen. Meestal gaat het om een “gezondheid” matras of kussens die bijna altijd aanzienlijk goedkoper aangeboden wordt. Meestal wordt er in eerste instantie veel te veel geld gevraagd waarna het product daarna tegen een aanzienlijke korting aangeboden wordt. Maar pas op , zelfs met die mooie aanbieding betaalt u nog steeds zo maar 5 tot 10 x te veel! Dit is natuurlijk echte oplichting.

Bron uitzending omroep Max over verkoopreisjes

Een aantal jaren gelden werd ik door omroep MAX gevraagd een product te analyseren dat door iemand op een busreisje gekocht was. Het ging om een dun gezondsheids-oplegmatrasje met magnetische werking. Dit gezondheidsmatras zou perfect werken voor mensen met pijnen zoals artrose of reuma en koste €1890,- voor een 90 x 200 maat. Er was nu een speciale aanbieding waardoor mensen nu €1000,- korting konden krijgen. Toen ik het matras je in handen kreeg was het gelijk duidelijk. Dit was echte rommel dat voor veel te veel geld verkocht was. Het schuim bleek 5 cm polyether met 6 kleine ingebedde magneetjes. Het tijkje dat er omheen zat was niet afritsbaar maar dicht gestikt. Al met al zal de kostprijs voor dit matrasje niet meer geweest zijn dan €70 of €80!

Ongelooflijk dat mensen dit durven te verkopen en hier mensen mee oplichten. Het feit dat er goedkope polyether- schuim in het matrasje zat en dit voor de ongelooflijke prijs van €890,- verkocht werd is al regelrechte oplichting. Laat staan de 6 minimagneetjes die “gezond” zouden zijn. Pas dus op voor verkoop-reisjes en koop in elk geval niets.

Lees ook:  Is snurken aangeboren?

Zie: https://www.omroepmax.nl/maxombudsman/columns-reizen/trap-er-niet-in-verkoopreisjes/

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *