Waarom op je buik slapen slecht is

Waarom op je buik slapen slecht is. De meeste mensen kruipen graag dicht tegen hun partner aan in bed zonder over hun houding na te denken. Velen beseffen niet dat hoe je slaapt een grote invloed heeft op je gezondheid. Artsen geven tips over de beste slaaphoudingen voor je lichaam.

De perfecte slaappositie bestaat niet, maar volgens professor Michael J. Breus zijn sommige slaaphoudingen beter voor je lichaam dan anderen. Hij onthulde op de Amerikaanse tv-show ‘The Doctors’ dat door verkeerd in bed te liggen je je rug en nek onnodig kunt belasten.

“Op je rug slapen is doorgaans het beste”.

Hierdoor verdeel je namelijk je gewicht over je hele lichaam. Dit beperkt op zijn beurt dan weer de kans op spierpijn en overbelasting. Op je buik slapen is het slechtst voor je lichaam, aldus Breus. “Het probleem is dat je dan je hoofd bijna 90 graden moet draaien, want ontzettend slecht is voor je nek. Velen duwen ook hun arm onder het kussen, wat het enkel erger maakt. Een oude matras of een te dik kussen hebben hetzelfde negatieve effect op je nek. De beste slaappositie is echter erg persoonlijk.”

Bron: www.hln.be

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.