Conformiteit van matrassen

De Conformiteit van matrassen. Conformiteit is een matraseigenschap die aangeeft hoe gelijkmatig het slaapsysteem (matras en bodem) zich aanpast aan de lichaamsvormen. En tegelijk ook rekening houdt met gewicht en lichaamsmaten. Een optimale conformiteit betekent optimale ondersteuning van het lichaam.

een traagschuim matras heeft een comformerende werking

Een matras met optimale conformiteit zorgt ervoor dat je lichaam een perfecte ondersteuning en gewichtsverdeling ervaart. Dat komt omdat dan de natuurlijke vorm van de wervelkolom gehandhaafd blijft. Wanneer je in zijligging slaapt, is het wenselijk dat de wervelkolom in een horizontale lijn ligt. In rugligging moet het lichaam zodanig ondersteund worden dat de wervelkolom zijn natuurlijke S vorm behoudt.

 

In rugligging moet het lichaam zodanig ondersteund worden dat de wervelkolom zijn natuurlijke S vorm behoudt

Conformiteit is dus een belangrijk begrip als u een goed passend matras wilt kopen

Om aan te geven in hoeverre de combinatie van de bedbodem en de matras in staat is uw lichaam te ondersteunen, is het begrip conformiteit ingevoerd. Een bed (matras en bedbodem) heeft een goede conformiteit wanneer de gehele wervelkolom voldoende wordt ondersteund met behoud van zijn vorm. Conformiteit is dus een belangrijk begrip als u een goed passend matras wilt kopen. Daarom is het zo jammer dat de Consumentenbond in haar tests conformiteit niet mee neemt in haar onderzoek.

Traagschuim kan goed werken bij rugklachten

Bij rugklachten adviseer ik altijd de aanschaf van een traagschuim matras. Traagschuim matrassen bieden in regel de meeste conformiteit. Hierdoor een goede ondersteuning aan de rug.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.