Inslaapproblemen verhelpen zonder medicatie

Inslaapproblemen verhelpen zonder medicatie. Er zijn veel manieren die inslaapproblemen kunnen doen oplossen zonder dat daar medicatie voor nodig is. Een manier is bijvoorbeeld het lichaam ledemaat per ledemaat ontspannen. U begint bij de tenen van de linker voet hierna gaat uw de tenen van uw rechtervoet ontspannen daarna uw linkervoet gevolgd door de rechtervoet, enkels, kuiten, knieën ect totdat u het gehele lichaam op deze manier ontspannen heeft. Ontspanning is namelijk een van de belangrijkste pijlers voor het inslaap vallen. Zodra het lichaam gespannen is is het inslaap vallen heel lastig.

Inslaapproblemen verhelpen zonder medicatie

Ook zijn er andere mogelijkheden zoals uw bed verplaatsen of andersom in bed gaan liggen. Dit kan echt heel effectief zijn. Ik heb al vaak meegemaakt dat als iemand met inslaap problemen gewoon andersom (het hoofd op het voeteneinden)in bed gaat liggen het inslapen ook veel makkelijker gaat. Ook een comfortabele temperatuur speelt een rol. Als iemand bijvoorbeeld koude voeten heeft is het inslapen ook lastiger. Zorg dan voor een warme kruik bij uw voeten.

Smart Sleep

Ik zit zelf sinds 2013 in een “slaap groepje” dat Smart Sleep heet en verzorgd wordt door de TU in Eindhoven. Met dit groepje tackelen we slaapproblemen zonder gebruik te maken van chemie (slaappillen). Het blijkt dat een oorzaak van veel slaapproblemen veelal te vinden is in de omgevingsfactoren zoals magnetische velden en elektrische velden.

Vermijd elektrische magnetische straling in de slaapkamer

Vermijd daarom zoveel mogelijk elektrische apparaten en stroomdraden in de directe omgeving van het bed. Ook staal dient men te vermijden in de directe omgeving van het bed daar dit een magnetisch veld met zich meebrengt. Matrassen met staal in zich (pocket en binnenveringmatrassen) zou u dus zo veel mogelijk moeten vermijden. Maar ook een Dect telefoon, WIFI en een wekker radio heeft een negatief effect op slapen.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.