Elektrosmog en slaapproblemen

We slapen een derde van ons leven

Impact van apparaten om ons heen

Elektrosmog en slaapproblemen. Het menselijk lichaam is een verbazingwekkend en zelf regenererend organisme. Dat de mogelijkheid heeft om zichzelf te repareren. Dit gebeurd vooral gedurende de slaap. Dit gebeurd door een eigen, intern elektrisch, systeem dat met zeer zwakke impulsen werkt. Deze impulsen worden gegenereerd door de hersenen en zijn voor de intercellulaire communicatie. Dit is mogelijk omdat het lichaam voornamelijk uit water bestaat met een hoog gehalte aan mineralen. Daardoor is het lichaam zeer elektrisch geleidend.

Slaapproblemen en Elektrosmog

Cellen weten wanneer ze zicht moeten delen door te trillen. Dit proces luistert zeer nauw. Onze organen fungeren net zoals stemvorken. Wanneer u een stemvork laat trillen, zal elke stemvork met dezelfde frequentie in de nabijheid mee gaan trillen. Een stemvork met een andere frequentie zal niet mee gaan trillen.

Goede slaap belangrijk voor onze gezondheid

Een goede rustgevende slaap is voor de gezondheid, en een goed werkend immuunsysteem, noodzakelijk. Elektrische velden kunnen makkelijk ons intern elektrisch systeem verstoren. In de slaapkamer van nu is blootstelling aan externe bronnen enorm hoog. Denk aan elektrische bedrading in plafonds, wanden en vloeren. Wel minstens duizend keer sterker dan het elektrische systeem van het menselijk lichaam. Langdurige blootstelling aan dit hoge niveau van elektrische velden kan afbreuk doen aan het vermogen van het lichaam om te regenereren.

We slapen een derde van ons leven

Een derde van ons leven slapen we

De gemiddelde persoon besteedt ongeveer een derde van hun leven aan slapen. Zou het zinvol kunnen zijn om blootstelling aan elektrische velden in onze slaapkamers te verminderen? Zeker! Vooral gevoelige mensen, hoog sensitieve mensen, hebben hier baat bij. Zij kunnen namelijk uiteenlopende klachten krijgen wanneer zij langdurig blootgesteld worden aan hoge niveaus van elektriciteit. Deze klachten onder andere hoofdpijn, depressie, vermoeidheid, en hyperactiviteit. Maar ook nachtmerries, vermoeide ogen en spierkrampen. En, niet te vergeten, een minder goed werkend geheugen.

Lees ook:  Slaapposities en de invloed op uw nachtrust

Gevoelig voor elektra

Tegenwoordig worden mensen die dit soort problemen krijgen elektro sensitief genoemd. Zo’n zeven % van de bevolking heeft hier last van. Het is belangrijk om uw slaapkamer zo goed mogelijk zonder elektra in te richten. Er zijn een aantal zaken waar u in ieder geval zelf aan kunt werken. Zoals het gebruik van een wekker die op batterijen werkt. Onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan hoge magnetische velden tijdens het slapen kunnen leiden tot ernstige klachten. De meeste elektrische radio’s en wekkers produceren hoge magnetische velden.

schadelijke radio frequenties

Straling van apparaten

Van radiofrequentie (RF) signalen van draagbare telefoons, mobiele telefoons en draadloze apparaten is aangetoond dat deze het afweersysteem van het lichaam verstoren. Ook is aangetoond dat deze een negatief effect hebben op inslapen en doorslapen. Daarnaast kunnen ze slaapproblemen veroorzaken. Verwijder daarom alle elektrische apparatuur en draden. Vooral ook onder het bed. Ook het gebruik van staal in de slaapkamer is sterk af te raden. Metalen frames en metalen boxsprings versterken het natuurlijke magnetisch veld. Dat kan tot spanning en een onrustige slaap leiden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.