Wat kun je doen als je slecht slaapt door je partner?

Slecht slapen door je partner is een groot probleem. Lees de tips om dit zo snel mogelijk op te lossen
Bekijk de matras.info video

Als je partner snurkt of zwaar ademhaalt kunnen oordopjes nog wel eens een uitkomst bieden maar als je partner elke minuut zichzelf omgooit en aan de dekens aan het trekken is dan zijn daar weinig oplossingen voor. Hoewel er zijn nog wel wat tips en tricks die kunnen helpen bij slecht slapen door je partner.  Als je nu overweegt om apart te gaan slapen kun je nog de volgende vier tips proberen. Want samen slapen is voor meerde dingen juist goed!
Zo is het bijvoorbeeld goed voor de verbinding tussen jezelf en je partner. Je lichaam maakt namelijk oxytocine aan als je close met je partner bent. En dit liefdeshormoon zorg er ook voor dat je je meer verbonden voelt met je partner. Het is dus goed om samen te slapen. Probeer daarom de tips om toch fijn en goed samen te slapen. Houdt er rekening mee dat als je dieper slaapt je gelijk minder last van je partner zult hebben.

Tip 1 Ga eerder naar bed dan je partner

Als je eerder naar bed gaat dan je partner kan het zo zijn dat jij al lang en breed ligt te slapen, op het moment dat je partner bij je in bed stapt. Hierdoor zal zijn of haar onrust je niet raken en heb je zodoende geen last meer van je partner.

Wat wat je kunt doen voor een bnetere nachtrust door je partner

Tip 2 Het juiste matras

Slapen kan je overal maar met het juiste gereedschap wordt het veel gemakkelijker. Voor een timmerman is het gereedschap heel belangrijk. Zonder zijn hamer kan hij vast nog wel iets maken maar als je een timmerman het juiste gereedschap geeft kan hij vrijwel alles maken. Zo is het ook met slapen. Welk matras past het beste bij je

Lees ook:  Tips om snel en goed in slaap te vallen

Tip 3 Geen elektra in de directe omgeving van het bed

Zorg ervoor dat je geen stekkerblok onder je bed neerlegt en dat er zo min mogelijk elektra in de directe omgeving van het bed is. Een wekkerradio is bijvoorbeeld niet zo’n goed idee maar ook een DECT telefoon hoort niet op uw nachtkastje. Als u gevoelig bent voor elektra is staal in je matras ook sterk af te raden. Dit creëert namelijk een magnetisch veld dat de nachtrust negatief beïnvloedt. Meer over straling en slapen

Tip 4 Zorg voor 2 losse dekbedden

Wellicht niets minder gezellig en knus maar zorg voor twee losse dekbedden. Het is verstorend en vervelend om steeds bloot komen te liggen en het verstoort je nachtrust. Met twee losse dekbedden kun je nog steeds prima knuffelen en het gaat heel fijn zij  om niet meer voor de zoveelste keer te ontdekken dat je partner weer het dekbed heeft in gepikt.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *