Zo staat u het beste op!

Slaap positie kan van invloed zijn op de kwaliteit van slaap Zo staat u het beste op

Vind u het ook lastig om s, morgens op te staan? Met deze tips kunt u makkelijker wakker worden en de dag fris beginnen.
Zo staat u het beste op:

Ga op tijd naar bed

Dit is wellicht de makkelijkste tip. Hoewel echt makkelijk is het niet. U zult uw ritme enigszins moeten omgooien. Het kan met name lastig zijn voor avondmensen want die zijn dan nog totaal niet moe. Het is een kwestie van doorbijten maar volgens slaapexperts kan iedereen zijn ritme veranderen. Zorg voor een donkere stille slaapkamer en zorg dat u ruim één uur van te voren niet meer bezig bent met digitale schermen zoals smartphones, laptops of uw televisietoestel.

Niet meer snoozen

Snoozen is uitstel van executie en is daarnaast niet goed voor je hersenen. Het blijkt zelfs dat je er alleen maar vermoeider door wordt. Zet uw wekker zo laat mogelijk en sta direct op als deze af gaat. Als u dit heel lastig vind kunt u ook eerst nog even een paar minuten lezen en dan pas opstaan.

Gebruik een wake-up light wekker

Hoe natuurlijker u wakker wordt hoe beter. Door daglicht wakker worden is het beste wat er is. Als u volledig natuurlijk wakker wordt dus zonder wekker en met daglicht staat u fris en klaar wakker op. Een daglicht wekker kan hier goed mee helpen. Koop dus een daglicht wekker waarmee u natuurlijk wakker wordt.

Op vaste tijden opstaan

Sta elke dag op het zelfde moment op. Het is geen goed idee om in het weekend uit te slapen. Hiermee verstoord u uw ritme. U kunt hier wel een beetje van afwijken maar niet meer dan 2 uur. Is uw vaste tijd van op staan door de weeks 8 uur? Sta dan in het weekend niet later dan 10 uur op.

Lees ook:  Vitamine D en slaapproblemen

Drink voldoende tijdens de nacht

Gedurende uw slaap droogt uw lichaam uit. Hierdoor kunt u zich bij het opstaan moe en futloos voelen. Door een glas water naast uw bed op het nachtkastje te zetten kunt u wanneer u wakker wordt gelijk een slokje drinken. Hier krijgt uw lichaam onmiddellijk een energie-boost door.

Maak uw bed netjes op

Maak uw bed netjes op. Voor uw bedhygiëne is het minder goed maar voor uw geluksgevoel blijkt het goed te werken. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die hun bed s, morgens netjes opmaken zich overdag gelukkiger voelen! Baat het niet dan schaadt het niet, dus het proberen waard.

Neem s, morgens rustig een ontbijt

Veel mensen slaan hun ontbijt s, morgens over maar het blijkt een belangrijke maaltijd. Een goed ontbijt geeft u de broodnodige energie waardoor u meer kunt hebben gedurende de nacht. Na een nacht slapen kan uw lichaam en geest de energie van een maaltijd heel goed gebruiken. Het behoefd geen stevig ontbijt te zijn als u maar wat in uw maag heeft.

Zorg voor een goed bed en matras

Het gereedschap is het halve werk. Een goed bed en matras draagt zeker bij aan een fijnere en comfortabelere nachtrust. Zorg dus voor een goed bed met een goed matras.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *