Andere slaapprobleem oorzaken kunnen zijn

slaapproblemen kunnen ook ontstaan door inspanningen

Andere slaapprobleem oorzaken kunnen zijn: pijn, jeuk, benauwdheid, hoesten of vaak ‘s nachts moeten plassen. Hoesten is een veel gehoord probleem bij slapen. Zowel het inslapen als het door slapen wordt steeds verstoord.

andere slaapprobleem oorzaken kunnen zijn
Een verstoring door externe oorzaken zoals geluiden, een slecht matras, een te warme of een te koude slaapkamer, een te lichte slaapkamer of een magnetisch veld hebben absoluut effect op de nachtrust. Maar ook de aanmaak van melatonine, het biologisch ritme en voeding hebben een effect op de nachtrust. Verstoring van dag/nachtritme door jetlag van vliegreizen, ploegendiensten en slapen overdag veroorzaken ook vaak slaapproblemen. Als u overdag een dutje doet, slaapt u ‘s nachts altijd minder diep en vaak ook lastiger in.

Te vroeg naar bed gaan kan ook het doorslapen beïnvloeden en zodoende een slaapprobleem veroorzaken. Maar ook te laat opstaan, koffie en roken geven vaak slaapproblemen.

slaapproblemen kunnen ook ontstaan door inspanningen

Slaapproblemen door inspanningen

Slaapproblemen kunnen ook ontstaan door inspanningen, of als u laat in de avond nog actief bent geweest slaapt je ook moeilijker in. Ook alcohol geeft slaapproblemen. Het lijkt bij het gebruik van alcohol dat u makkelijker slaapt maar u slaapt alleen maar makkelijker in. Gedurende de nacht maakt alcohol juist dat we vaker wakker worden en minder goed slapen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.