Slapen met Fibromyalgie

Fibromyalgie is een pijnlijke aandoening die enorm veel impact op het dagelijks leven heeft. De lichamelijke klachten zijn moeilijk te herleiden waardoor men zich meestal niet goed begrepen voelt.
Overdag heeft men afleiding en gaat het wel. Maar gedurende de nacht kan de pijn én een branderig gevoel als veel erger worden ervaren. Juist dan duren de nachten heel lang en kunnen deze een ware kwelling worden.
Men draait en woelt en kan geen fijne plek vinden. Het lichaam en de geest krijgt hierdoor niet de juiste nachtrust die nodig is om te herstellen en te regenereren. Hierdoor komt iemand met Fibromyalgie al gauw in een vicieuze cirkel en voelt zich overdag vermoeid.

Welk matras kiezen bij Fibromyalgie

Een goed matras waar u comfortabel op kunt liggen is erg belangrijk maar voor iemand met Fibromyalgie een must. Het matras moet zacht maar toch ook enigszins stevig zijn. Een veel gemaakte fout van mensen met Fibromyalgie is dat er een te zacht matras gekocht wordt en dat er te veel naar comfort gekeken wordt. Maar de ergonomie is ook van groot belang anders ontstaan er op den duur ook rugklachten.

De drukverdeling van het matras is essentieel en draagt bij aan minder pijn. Het matras waar wij echt goede ervaringen mee hebben als het om Fibromyalgie gaat is het Premium Support matras. Dit is een hoogwaardige-, medisch gecertificeerde matras van koudschuim met een 9 cm traagschuim. Deze twee lagen zijn op waterbasis verlijmd waardoor ze goed blijven ventileren.

een traagschuim matras heeft een comformerende werking

De traagschuim bovenlaag is geprofileerd en zorgt voor drukverdeling op het lichaam, de spieren gaan ontspannen en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. In het traagschuim zit een blokjesprofiel waardoor het matras zich gemakkelijk voegt naar het lichaam en biedt daardoor nog meer comfort en garandeert zwevend slapen.

Lees ook:  Hardheid van de matras en chronische rugpijn

Het is wel belangrijk om te realiseren dat mensen met Fibromyalgie nooit echt pijnvrij kunnen slapen. Maar het juiste gereedschap kan zeker bijdragen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Één reactie

D

Heb zelf erge fibromyalgie. Heb daarop enkele maanden terug een velda pulse supreme talalay matras gekocht. 1229e voor een 90×200 matras..
Lag in de showroom geweldig, alsof je op een wolk ligt. Maar nu enkele maanden in bezit en al eens gezakt met hardheid, kan niet anders zeggen dat talalay/pulse latex niets voor mij is. Onlangs de mooie praatjes van de verkoper van zachtste latex ooit blabla. Het geeft mij teveel tegendruk. Als je erop drukt denk je wow dit moet echt hemels liggen heel veerkrachtig/indrukbaar. maar met name bij de schouders en armen en benen/voeten zakt het 0 procent in doordat het te veerkrachtig is. Waardoor ik me Prinses op de erwt waan. En dat nog wel met me 91kg op een medium matras!.
Ga nu voor een tempur of een healthfoam .Als je een echt drukverlagend matras zoekt, dat echt op jou lichaamsvorm aanpast, Mijd dan een latex of talalaymatras!.

Zit nu met een 1229e kostend matras te kijken, 1229e down the drain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *