Een zachte Robot als slaap partner

Slapen met een robot

Somnox de eerste robot die helpt bij het slapen en fris wakker worden.

Slaaptekort is een veelvoorkomend probleem. Slecht slapen verhoogt de kans op verschillende lichaamskwalen, denk aan vermoeidheid, hartklachten en een slechte geestelijke gezondheid. Medicijnen worden vaak gezien als uitweg om deze kwalen te lijf te gaan.  Dat voorkomen we liever en hier kan de Somnox bij helpen.

De interactieve intelligente technologie van de Somnox kalmeert lichaam en geest om heerlijk in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Deze pindavormige soft-robot is bedekt met een zachte bekleding. Er is voor de pinda vorm gekozen omdat het lijkt op het figuur van een bedpartner die lepeltje-lepeltje tegen u aanligt.

Slapen met een robot

Het apparaat helpt bij het in slaap vallen door de nabootsing van een lichaam dat ademhaalt aangevuld met het gewenste geluid. Om in bed zoveel mogelijk rust te creëren en het slaapklimaat te optimaliseren stelt u alles overdag in. Op voorhand kiest u wat u wilt horen en voelen, denk aan een hartslag of een verhaal, het is allemaal in te stellen met een app. Met klopjes op de rug is de Somnox op gevoel te bedienen zoals u dat eerder heeft ingesteld. Verder hoeft u zich op het moment dat u in bed ligt met de Somnox robot  nergens meer mee bezig te houden, dat geeft rust.

De feeling van de ademhaling is geïnspireerd  door boeddhistische ademhaling en meditatie technieken. Meditatie  is enigszins de enige concurrent op het moment. Daarentegen doet de Somnox precies onze ademhaling na volgens de juiste ratio en amplitude.

De Somnox wordt ondersteunt door Auping en zal klinische worden geëvalueerd door EIT Health om aan te tonen de robot geen placebo is.

Lees ook:  Praten in je slaap

Een apart idee om de positieve eigenschappen van een bedpartner te isoleren en in een robot te stoppen. Vervangt de Somnox dan straks onze bedpartner? Nee, dat hoeft niet zo te zijn, maar deze Soft slaap Robot kan wel een uitkomst zijn voor mensen die beter willen slapen.

Voor mensen die elektro-sensitief zijn zou het wel eens een probleem kunnen zijn. Maar ook voor buikslapers gaat de slaaprobot zeer waarschijnlijk niet werken.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *