Bestaat er zoiets als een perfect matras?

Maar welk matras past nou het beste bij jou

Een perfect matras kopen?Het perfecte matras, bestaat deze al? We komen een heel eind in de buurt maar perfectie is geen vast maar een dynamisch gegeven. Als het goed is zijn we allemaal voortdurend bezig een nieuwe invulling aan perfectie te geven zo ook ik met het ontwikkelen van nieuwe matrassen en kussens. Het lastige blijft wel dat iedereen zo veel verschilt . Niet zo zeer lichamelijk maar vooral geestelijk. De verschillen zitten het meest in persoonlijke voorkeur waardoor alle dingen die we denken weer op losse schroeven komen te staan.

We kunnen dus wel een perfecte matras maken maar niet het perfecte matras die voor iedereen geschikt is. De één houdt van een hard bed en de ander van een zacht bed. Wat de één zacht vindt vindt de ander hard en vice versa. Maar dat is maar één van de problemen. Ook het slaapklimaat is belangrijke factor om goed te kunnen slapen. Een bed mag namelijk niet te warm of te koud zijn. In een te warm bed wordt de nachtrust onrustig en gaat men gemakkelijk vervelend dromen en in een te koud bed valt je lastiger in slaap. Bij het slaapklimaat hoort ook de juiste vochtigheidsgraad. Een klam en vochtig bed slaapt niet fijn en vormt een kweekbodem voor bacteriën terwijl een fris droog bed juist heerlijk slaapt. Of een matras perfect voor u is hangt samen met al deze factoren maar als u helder heeft wat u prettig en fijn vindt zal u het voor u perfecte matras zonder twijfel moeten kunnen vinden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Één reactie

Yangway

Ik ben een kritische rugslaper en soms een zijslaper. Vaak veel kussens versleten. Op dit moment heb is sinds een week een geweldig idee. Ik heb mijn matras 30cm buiten mijn frame geschoven zodat ik met de overgebleven ruimte kan opvullen met kussens op elkaar. Want kussen op de matras geeft mij veel onrust ,immers de matras hardheid werkt door de kussen heen.
Nu slaap ik veel beter maar moet wel de hiaten naast de kussen opvullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *