Voordelen van seks

De voordelen van seks. Naar bed gaan, met elkaar slapen en seks zijn in veel talen synoniemen. Op een site over slapen en bedden, kan een hoofdstukje over de voordelen van seks dan ook eigenlijk niet achterwege blijven.

We doen het al eeuwen lang en het is de allerbeste manier om u lekker te voelen, vet te verbranden en er jonger uit te zien. Seks is goed voor uw gezondheid, een goede reden dus om uw seksleven extra leven in te blazen.

De fijne effecten van seks op uw dagelijks leven

Een regelmatig en gezond seksleven heeft positieve uitwerkingen op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid, voor zowel man als vrouw.

Bent u geïnteresseerd in welk matrassoort zich het best schikt voor seks? Bekijk het onderwerp Seksgeschiktheid matrassen.

Dit zijn de dingen die seks voor u kunnen doen:

De bloedsomloop bevordert door seks

Tijdens seks neemt het aantal hartslagen per minuut toe waardoor de bloedsomloop wordt bevorderd. En een goede bloedsomloop zorgt ervoor de cellen meer zuurstof krijgen, waardoor schadelijke stoffen op hun beurt eerder afgevoerd worden. Seks verhoogt de bloedstroom naar uw hersenen, wat u scherper maakt, maar verhoogd ook de bloedstroom naar al uw andere organen, wat u gezonder maakt. Deze toevoer van vers bloed geeft u cellen een verhoging van verse zuurstof en hormonen. Het gebruikte bloed zorgt dat de afvalproducten, die ziekte en vermoeidheid veroorzaken, afgevoerd worden.

Seks verbrandt vet

De liefde bedrijven is een cardiovasculaire gebeurtenis. Het geeft uw hart en longen een workout en het vermindert het cholesterolniveau. Per 30 minuten seks verbrandt u 150 calorieën.

Seks laat goede dingen vrijkomen

Tijdens de seks worden een aantal gezondheidsverbeterende chemische stoffen in het lichaam vrijgegeven. Endorfine is een natuurlijk chemisch product dat hetzelfde soort effect heeft als morfine, m.a.w. het is een pijnstiller en het vermindert bezorgdheid. Deze natuurlijke kalmeringsmiddelen kunnen helpen om slapeloosheid, migraine en door stress veroorzaakte rug- en nekpijn te verlichten.

U traint uw bekkenbodemspieren door seks

De spiersamentrekkingen tijdens een orgasme trainen de urogenitale spieren bij zowel vrouwen als mannen. Deze spieren zijn belangrijk voor een gezonde prostaat en het tegengaan van incontinentie in een later deel van uw leven.

Seks helpt u om jonger te lijken en langer te leven

Volgens de neuropsycholoog David Weeks van het Royal Edinburgh Hospital in Schotland, kan drie keer per week seks 10 jaar van uw gezicht afhalen.

Tijdens het afgelopen decennium interviewde zijn team 3.500 Europese en Amerikaanse mannen en vrouwen tussen 20 en 104 jaar. Zij hadden allen één ding gemeen: zij zagen er jong uit voor hun leeftijd. Een krachtig seksleven bleek één van de belangrijkste determinanten te zijn in het vertragen van het verouderingsproces. Alleen fysieke activiteiten bewezen belangrijker te zijn.

Lees ook:  Matras marketing

Interessant om te weten is, dat vrijblijvende seks met verschillende partners niet hetzelfde voordeel produceerde. In feite kan het zelfs voortijdige veroudering veroorzaken, omdat het tot zorgen en spanning kan leiden.

Seks zorgt voor een beter humeur

Bij de vrouw zorgt een regelmatig seksleven ervoor dat er een hormoon, ‘oxytocin’ genoemd, vrijkomt. Dit hormoon heeft een positieve uitwerking op het humeur van vrouwen, helpt tegen stress en bevordert zelfs het sociale leven.

Seks heeft positieve effecten op het humeur

Een mooiere huid door seks

Seks zorgt ervoor dat oestrogeen, vaak omschreven als ‘het vrouwelijke hormoon’, vrijkomt. en oestrogeen heeft een positief effect op de huid en zelfs op het haar. De overmatige transpiratie die vaak op gang komt tijdens het bedrijven van de liefde, drijft het vuil uit de poriën, waardoor de huid schoner is.

Seks is goed tegen pijn

Het hormoon ‘oxytocin’ heeft een pijnstillende werking. Het is bewezen dat hoofdpijn en andere algemene pijn verdwijnt als het gehalte aan oxytocin toeneemt.

Seks is goed voor spieren, botten en het natuurlijke afweersysteem

Bij mannen versterkt seks de spieren en botten, en het natuurlijke afweersysteem. Deze positieve ‘bijverschijnselen’ van seks zijn allemaal te danken aan het mannelijke hormoon, testosteron, dat tijdens de seks toeneemt.

Aantrekkelijker door seks

Als u een regelmatig seksleven heeft, zal uw lichaam meer feromonen afgeven. Feromonen zijn geurstoffen die het seksuele gedrag stimuleren, vooral van de degenen om ons heen. We kunnen dus zeggen dat, als u veel seks heeft, u aantrekkelijker bent voor de mensen om u heen.

Seks is goed voor uw hart

De liefde bedrijven is een fysieke activiteit, net zoals sporten, en heeft dan ook dezelfde effecten als sporten op het hart. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen die tenminste twee maal per week seks hebben, minder risico op een hartaanval hebben dan mannen die geen (regelmatig) seksleven hebben.

Seks is goed voor de prostaat

Enkele recente onderzoeken hebben uitgewezen dat een regelmatig seksleven positieve effecten kan hebben op de prostaat en het voorkomen van prostaatkanker. Een regelmatig seksleven zou schadelijke stoffen elimineren, stoffen die anders in de prostaat aanwezig zouden blijven.

Lees ook:  Natuurlijke materialen voor duurzame matrassen

Minder stress door seks

Een bevredigend en regelmatig seksleven stimuleert de harmonie en zorgt voor een relaxed en geestelijk en lichamelijk welzijn. Verder stimuleert seks een goede nachtrust, zoals veel meisjes en vrouwen wel zullen weten. Hoeveel mannen vallen er na (goede) seks niet direct in slaap? Het is daarentegen ook waar dat als de seks in een koppel niet goed functioneert, dit stress kan veroorzaken.

Seks is goed tegen stress

Waarneming van geuren verbetert door seks

De prolactine, een hormoon dat tijdens de seksuele activiteit vrijkomt, heeft een positief effect op ons reukorgaan.

Seks versterkt het immuunsysteem.

Wanneer we ons in bed echt goed voelen, voelt ons immuunsysteem zich ook goed. Bij het liefdesspel komt er immers oxytocine vrij, wat de werking van het stresshormoon cortisol voor langere tijd tegenwerkt. In die tijd worden er meer witte bloedlichaampjes gevormd en wordt onze weerstand verhoogd. Een goed seksleven helpt ook tegen depressies.

Studies hebben ook uitgewezen dat vrouwen met een actief seksleven minder rimpels hebben en er jonger uitzien.

Seks houdt dementie tegen

Seks is een goed middel om dementie tegen te houden. Het stimuleert namelijk de aanmaak van nieuwe hersencellen en zou daarom een uitstekende remedie zijn tegen dementie. Nog andere middelen om de dementie te weren zijn een eindje gaan lopen of het oplossen van cryptogrammen. Volgens Professer Barlett van de Universiteit van Queensland, maakt mentale en fysische training nieuwe hersencellen aan en voedt die ook. Zo blijven de cellen functioneel en houden ze ziekten als Parkinson en Alzheimer op afstand. De chemische stof die voor de nieuwe cellen zorgt, wordt blijkbaar het meest gestimuleerd tijdens seks. U moet dus niet per se een eindje gaan lopen, er zijn leukere manieren om nieuwe cellen aan te maken.

Slechte seks

Sommige mensen willen niet toegeven dat hun manier van vrijen niet (meer) bevredigend is voor hun partner of voor zichzelf. Uit onzekerheid of uit egoïstische motieven houden ze vast aan de ‘oude’ manier van vrijen, want zo hoort het nu eenmaal of het was immers altijd goed.

Saaie en voorspelbare seks kan ertoe leiden dat u niet (meer) opgewonden raakt. Daarentegen kunnen afwisseling in de manier van vrijen, het tijdstip waarop dat gebeurt én de plaats die u uitkiest, belangrijke ingrediënten zijn om uw seksleven boeiend te houden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.