Het hoe en wat over het Corona-virus

Het Coronavirus is een pandemie volgens de Wereld Gezondheid Organisatie. Met name voor ouderen is het Coronavirus een gevaar maar ook jonge mensen blijken het te kunnen krijgen. Hygiëne is nu het belangrijkste devies. Het besmet raken kan veelal voorkomen worden als we maar extra aandacht hebben voor hygiëne.  

Wat kan je doen om nu zo hygiënisch mogelijk te leven en hoe wordt het coronavirus precies overgedragen? 

Het coronavirus wordt met name overgedragen door hoesten en niezen. Door te hoesten of te niezen brengt je het coronavirus uit neus, keel of longen de lucht in naar buiten. Minuscule druppeltjes komen op deze manier zo in de lucht. Als deze druppeltjes ingeademd worden of  via de handen in de mond of ogen terecht komen kunnen zij besmet raken met dit gevaarlijke virus. Het virus kan ook tijdelijk op oppervlakte overleven en op die manier voor overdracht zorgen. Draag daarom beschermde handschoenen en eventueel een mondkapje.

Hoe weet je dat je corona hebt en wat zijn de klachten van corona?  

De klachten die ontstaan door het coronavirus zijn verkoudheid en of longklachten, en koorts. Alles is eigenlijk zeer vergelijkbaar met een gewone griep. In het grootste deel van de van de gevallen lijkt het coronavirus op een gewone griep.

Hoe kan je het coronavirus het beste uitzieken?

Meestal beginnen de ziekteverschijnselen met koorts en hoesten. U ziekt corona het beste uit door er mee om te gaan als een griep. Ga naar bed en neem zo veel mogelijk rust. Verder is het meestal goed om te zweten omdat u hiermee veel gifstoffen verliest. Om uw matras tegen het overmatig zweten te beschermen kunt u het beste een dikke wasbare molton gebruiken zoals de  Swissa onderdeken.

Lees ook:  Waar op te letten bij de aanschaf van een matras?

Maatregelen nemen om een coronabesmetting te voorkomen

Wat kunt u het beste doen om een corona besmetting te voorkomen? Om verdere verspreiding te voorkomen is het belangrijk dat u weet welke maatregelen u zou moeten nemen.

  • Regelmatig je handen wassen
  • Als u moet hoesten of niezen doe dit in de binnenkant van uw elleboog
  • Schudt geen handen ter begroeting
  • Ga niet naar je werk en blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt

Bescherm uw omgeving en uw matras

Als u ziek bent van het coronavirus dan is de kans bijzonder groot dat je overmatig gaat zweten. Het beste beschermt u uw matras hiertegen. Dit kunt u het beste doen door middel van de super de luxe molton /onderdeken van Swissa. De Swissa onderdeken is een 2 cm dikke 100% katoenen super molton die uw bed frisser, schoner en koeler houdt. De Swissa onderdeken creëert een fris en schoon slaapklimaat en houdt u uw matras echt schoon. De Swissa Molton onderdeken is ook antiallergisch waardoor mensen met (huisstofmijt) allergieën hier veel baat bij kunnen hebben. De Swissa onderdeken is namelijk wasbaar op 95 graden (huisstofmijt dodend) en kan in de droger gedroogd worden zonder krimp.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

2 Reacties

Chrissie

Ik ben er zondag mee begonnen met hoesten en pijn in de ribben.
Neusverkouden.
Dinsdag een test laten doen en woensdag en woensdsg werd ik gebeld dat ik positief getest ben.
Moe in de benen.
En half uur geleden behoorlijk zweten.

Thijs

Bedankt Chrissie!ik twijfelde of ik het had maar nu weet ik het zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *