Matrassen gemaakt met hart en ziel zijn zeldzaam

Matrassen met de hand gemaakt
Bekijk de matras.info video

Matrassen gemaakt met hart en ziel zijn zeldzaam. Het gaat helaas meestal alleen om de winstmarge en dat terwijl een matras, gemaakt met hart en ziel, zo’n geweldig product is.

Als een matras gemaakt wordt met het uitgangspunt om lekker en gezond te slapen krijg je een heel ander eindproduct dan wanneer het alleen maar gaat om winstmarge.
Tegenwoordig is massaproductie voor veel fabrikanten aan de orde van de dag en verdwijnt de vakman. Bij het maken van een matras waarbij de winstmarge het belangrijkste is wordt er op alles bespaard. Zodoende worden er zo goedkoop mogelijke materialen gebruikt. Hoe beter de gebruikte materialen, hoe meer comfort het eindproduct zal bieden.
Het vakmanschap, de ambachtelijke gedrevenheid en de beroepstrots van de ‘langzame vakman’ maakt tegenwoordig plaats voor het kortetermijndenken en massaproductie. Vakmanschap is iets goed doen vanuit het intrinsieke motief van het streven naar kwaliteit. Een activiteit die zich richt op het maakproces, de materialen en de dingen zelf, waarin de vakman (of -vrouw) zichzelf, zijn kennis en zijn zorg investeert.

Matrassen met de hand gemaakt

Najagen van kwaliteit

Maar ook het najagen van kwaliteit kan uit de hand lopen omdat een vakman vaak wordt gedreven door een ‘obsessieve energie’ om de dingen kwalitatief zo goed mogelijk te maken. Die jacht op kwaliteit kan sociale maar ook asociale gevolgen hebben. Zoals dolgedraaid perfectionisme, narcisme en jezelf willen bewijzen. Maar ook de eerste en de beste willen zijn en daarbij helemaal niet meer kijken naar de prijs.

Een product dient natuurlijk wel de juiste prijs/kwaliteit verhouding te hebben. Met andere woorden: alle waar naar zijn geld.

Lees ook:  Matrasreviews over matrassen

Welk matras past bij u?

Vergelijk alle matrasmerken

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.