Hoe kunnen slaapproblemen tot uiting komen

hoe kunnen slaapproblemen tot uiting komen

Hoe kunnen slaapproblemen tot uiting komen? Slaapproblemen kunnen op allerlei manieren tot uiting komen. Als u het lastig vindt om in te slapen en (te) vroeg wakker wordt is er spraken van een slaapprobleem. Stress, piekeren, en angst kunnen het slapen bemoeilijken.

hoe kunnen slaapproblemen tot uiting komen

Moe en slaperig overdag. Als u last heeft van vergrote slaperigheid en vermoeidheid en u valt op willekeurige momenten in slaap zonder bij machte zijn dat tegen te gaan heeft u een slaapprobleem. U zou dan last kunnen hebben van de zeldzame aandoening narcolepsie. Dit kan ten gevolge zijn van een ademhalingsstoornis tijdens de slaap (slaap-apneu).

Verstoord slaap-waakritme

Een verstoord slaap-waakritme. De zogenaamde “biologische klok” werkt bij iedereen anders. De biologische klok kan ontregeld worden door lang uit te slapen op vrije dagen of door vliegreizen of het werken in ploegendiensten. Soms wijkt die biologische klok van naturen af van het normale maatschappelijke ritme waardoor het normaal functioneren ernstig belemmerd kan worden

Slaapgebrek is ons langzaam aan het vermoorden

Ongewenste gedragingen ’s nachts. Dit kan komen door slaapwandelen, angstaanvallen, bedplassen en tandenknarsen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.