Bent u ook vaak overdag nog moe?

Het lijkt steeds normaler te worden dat de meeste van ons vaak overdag nog moe zijn. Het lijkt zelfs een trend te worden om te zeggen dat we moe zijn. Echter, uit een nieuw onderzoek van de Colorado College blijkt dat de slaapkwaliteit te beïnvloeden is op een zowel positieve als negatieve manier. Het experiment bestond uit een groep van 164 studenten die een nieuw high-tech apparaat moesten dragen dat de kwaliteit van de slaap ging analyseren. De studenten werden vervolgens gesplitst in twee groepen. De studenten uit de eerste groep werd verteld dat hun REM-slaap de avond tevoren 28,7 (bovengemiddeld) was geweest. De tweede groep studenten werd verteld dat ze 16,2% REM slaap hadden gehad wat ver onder het gemiddelde is.

Het resultaat? De studenten die een goede slaapkwaliteit met veel REM slaap hadden toegewezen gekregen voelden zich uitgerust en de studenten uit de tweede groep waar hun verteld werd dat ze weinig REM slaap hadden gekregen voelde zich moe en niet uitgerust.

Wat zegt dit onderzoek over diegenen die chronisch moe zijn? De instelling maakt al het verschil. Het ontwikkelen van een betere slaapkwaliteit is een holistische inspanning. Hier zijn vijf eenvoudige tips die u kunnen helpen om meer uitgerust te zijn en goed te slapen:

Ga elke avond op hetzelfde moment naar bed en sta op dezelfde tijd op

Het bijhouden van een slaap schema kan helpen om consistent naar bed te gaan en op te staan. Hoewel het wellicht niet mogelijk is om dit 365 dagen per jaar te doen is het op deze manier wel mogelijk uw slaapkwaliteit te verbeteren.

Lees ook:  Slapen zonder wakker te liggen om het milieu

Zorg goed voor uw emotionele gezondheid

Klachten over vermoeidheid kunnen te wijten zijn aan grotere gezondheidskwesties die niet adequaat zijn behandeld of waarvan u niet weet dat u die heeft. Angst, die wordt toegeschreven aan chronische slapeloosheid, brengt een aantal negatieve effecten met zich mee zoals: stress, minder energie, uitputting en zelfs depressie. Het oplossen van psychologische problemen zou de eerste stap naar de bestrijding van vermoeidheid kunnen zijn.

Eet evenwichtig

Naast het vermijden van zware maaltijden voor het slapen gaan, is eten van een uitgebalanceerd dieet essentieel voor goede nachtrust en een goede gezondheid. Selecteer de juiste groenten, eiwitten en koolhydraten.

Eet evenwichtig

Vermijd cafeïne voor het slapen gaan

Onderzoekers suggereren dat u beter geen cafeïne meer moet nuttigen 5 uur voor het slapen gaan. Deze bekende tip kan lastig uit te voeren zijn maar heeft grote invloed op uw nachtrust.

Vermijd cafeïne voor het slapen gaan

Besteed aandacht aan uw slaaphouding

Een Britse slaap expert ontdekte de correlatie tussen onze slapende posities en persoonlijkheden. “Slaap persoonlijkheden” hebben duidelijke en herkenbare eigenschappen. Bijvoorbeeld, degenen die slapen in een “foetus houding” zijn openhartig, terwijl degenen die in “starfish” houding slapen makkelijk vrienden maken. Gebrek aan slaap kan het slechtste in ons wakker maken. Zorg voor een ruim en comfortabel bed met een goed matras waar u gemakkelijk uw favoriete houding op kunt vinden.

perfecte slaaphouding

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.