Tips voor het uitkiezen van het juiste hoofdkussen

Tips voor het uitkiezen van het juiste hoofdkussen. Wat is uw slaaphouding? Per houding verschilt het ideale hoofdkussen. Een zijslaper heeft een dikker hoofdkussen nodig dan een rugslaper. En een buikslaper heeft meestal helemaal geen kussen nodig. Houd dus rekening met uw slaaphouding en stem daar het hoofdkussen op af.

Tips voor het uitkiezen van het juiste hoofdkussen

Wat voor matras heeft u?

Heeft u een zacht of juist stevig matras? Als u een matras heeft waar je in wegzakt, dan is een dunner kussen meestal aan te raden. Heeft u een stevig matras, dan kunt u over het algemeen juist beter een dikker kussen nemen.

Wat is uw schouderbreedte?

Bij brede schouders wordt bij de zijligging de ruimte tussen uw hoofd en het matras groter waardoor u een dikker kussen nodig heeft. Bent u juist smal, dan is meestal een dunner kussen beter.

De meest ideale vulling van het hoofdkussen

De vulling van het kussen heeft invloed op de temperatuur en het vocht opnemend vermogen. Daarnaast bepaalt de vulling ook of het kussen verend of juist stug is. Een kapok kussen heeft bijvoorbeeld veel minder veerkracht dan een schuimrubber kussen. Elke vulling heeft zijn eigen specifieke eigenschappen zoals temperatuur en veerkracht.

Het ideale hoofdkussen vinden

Om het ideale hoofdkussen te vinden kunt het beste gaan proefliggen en diverse hoofdkussens proberen. Let er wel op dat u dit op een vergelijkbaar matras doet als u thuis heeft.

 

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *