Snurken slecht voor relatie

Snurken slecht voor relatie. Snurken kan een relatie behoorlijk onder druk zetten daar snurken de nachtrust van de partner negatief beïnvloed. Van de meest vreselijke geluiden staat snurken op nummer 5 in de top 10 van de meest vreselijke geluiden. Het geluid van de snurker verstoort de slaapcyclus. Dat kan leiden tot werkelijke relatieproblemen. Daarnaast kan het concentratieproblemen en allerlei lichamelijke klachten veroorzaken. Ook voor de snurkende partner kan het snurken leiden tot problemen.

Snurken kan een relatie onder druk zetten

Snurken is een waar probleem. De meeste mensen die snurken, schamen zich er ook voor en slapen zelf ook onrustig. Als je als vrouw snurkt heb je helemaal een probleem daar 30% van de mannen snurkende vrouwen onaantrekkelijk vindt. Vrouwen zijn iets minder uitgesproken als hun partner snurk maar als nog vind 25% het wel minder ideaal.

Snurken en andere gezondheidsklachten

Snurken wordt ook in verband gebracht met andere gezondheidsproblemen. Het blijkt uit onderzoek dat de snurker vaak onvoldoende zuurstof krijgt tijdens de slaap. Op korte termijn is dit niet een zodanig probleem maar op langere termijn kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Maar zo als gezegd heeft het ook consequenties voor de partner van een snurker. Het geluid dat een snurker met zijn of haar snurken, produceert kan de 90 decibel overschrijden. Let op, 90 decibel is ongeveer vergelijkbaar met een café mét muziek.

Om wat te doen tegen snurken zijn er diverse middelen op de markt zoals: anti-snurkbeugels, anti-snurk hoofdbanden, neus verwijderaars, anti-snurk kussens, anti-snurk rugzakken en tong-stabilisatoren. Maar nog steeds neemt ongeveer 70% zijn toevlucht tot het op de zij duwen, porren of schudden van de snurkende partner.

Lees ook:  Matrassen en klachten

Mocht u ook last hebben van een snurkende partner neem dan eens contact op met een beddenspecialist. Het kan zijn dat een andere (betere) slaaphouding door bijvoorbeeld een nieuw matras een oplossing kan bieden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.