Uw matras kan een kankerverwekkende bron zijn

Uw matras kan een kankerverwekkende bron zijn. In westerse landen ligt bij borstkanker patiënten het percentage borstkanker in de linkerborst 10% hoger dan in de rechterborst. Dit geldt ook voor huid kanker (melanoom), wat de dodelijkste vorm van huidkanker is.

Staal in uw matras kankerverwekkend?

Onderzoekers hebben een verrassende verklaring voor deze drastische stijging van borstkanker en melanoom in de afgelopen drie decennia.

In Japan is geen verschil tussen het aantal gevallen van melanoom en borstkanker aan de linker of rechter zijde. Terwijl dit wel het geval is in de westerse landen. Ook is het aantal mensen met borstkanker in Japan en huidkanker beduidend lager dan in het westen.

Zeer waarschijnlijk is dit te wijten aan de verschillen in slaapgewoonten van Japan ten opzichte van westerse landen. Een ander onderzoek heeft aangetoond dat mensen de voorkeur geven aan het slapen op hun rechterkant. Waarschijnlijk om druk op het hart te voorkomen.

Deze slaapgewoonte (slapen op de rechterkant) is hetzelfde in zowel het oosten als het westen. Maar het verschil is dat men op Japan op futons slaapt, waar geen staal in verwerkt wordt. Welke direct op de grond geplaatst worden. In tegenstelling tot de verhoogde boxsprings en bedden waar matrassen op gelegd worden welke meestal gebruikt worden in het westen.

Volgens Scientific American:

“Uit een onderzoek in Zweden uitgevoerd tussen 1989 en 1993 is gebleken dat er een sterke link is tussen het aantal nieuwe gevallen van melanoom en het aantal FM- en TV masten in de buurt waar de persoon woont.

Een TV kan geen signaal opvangen tenzij de zwakke elektromagnetische golven worden opgevangen door een goed opgezette antenne.

In de VS maar ook in Europa zijn de meeste bedden, bed frames en boxsprings gemaakt van metaal.

De lengte van een bed is precies de helft van de golflengte van FM en TV golven. De maximale sterkte van het veld ontwikkelt zich het sterks 75 centimeter boven de matras. Zodat, wanneer u op uw rechterkant slaapt, uw linkerzijde het meest blootgesteld zal worden.

In dit artikel wordt gewezen op een zeer interessant onderzoek uit Zweden. Een land dat vooraan staat als het gaat om onderzoek naar de schadelijke gezondheidseffecten van elektromagnetische velden (“EMF”).  En de straling van magnetrons en mobiele telefoons.

Hoewel men in de VS zeer afwijzend tegenover het idee staat dat onze dagelijkse technologie bijdraagt aan epidemieën zoals kanker, hart- en vaatziekten. Worden andere landen, met name in Europa, geconfronteerd met dit probleem waar men eigenlijk niet meer omheen kan.

Bijvoorbeeld in Zweden proberen verenigingen zoals de FEB (de Zweedse vereniging voor elektrosensitieve mensen) de opkomende problemen van elektromagnetische overgevoeligheid aan te pakken. De vereniging schrijft educatieve literatuur, en geeft deze uit, die helpt om het bewustzijn over het fenomeen over de hele wereld te vergroten. Mast Action UK doet soortgelijk werk in Groot-Brittannië. Evenals de Elektromagnetische Straling Alliantie in Australië.

Met alles wat ik over de gezondheidsgevaren van elektromagnetische velden (“EMF”) weet. Zoals over microgolven van mobiele telefoons, WiFi routers, en Wireless LAN verbindingen. Ben ik ervan overtuigd geraakt dat elektromagnetische overgevoeligheid een echte en dreigende gezondheidsramp kan worden.

Ik heb eerder geschreven over de gezondheidsgevaren van elektromagnetische velden en andere vormen van straling. Vooral in uw slaapkamer. Maar de onderzoekers koppelen twee heel specifieke kanker vormen (melanoom en borst kanker) aan het gebruik van specifieke bedden en matrassen. Pocketvering matrassen en boxsprings kunnen als een gigantische antenne fungeren!

Uw matras – een vellige plek of een ziekte bevorderende plek?

In westerse landen is het meest voorkomende type matras een verhoogde boxspring met metalen veren. Terwijl in Japan, geslapen wordt op een futon matras, welke meestal katoen of wol bevatten en rechtstreeks op de vloer zijn geplaatst.

Volgens de onderzoeken van Hallberg en Johansson, blijkt dat een verhoging van het aantal gevallen van melanoom (de dodelijkste vorm van huidkanker) kan worden gekoppeld aan immuun verstorende straling van FM-radio en TV masten.

Deze verbindingen worden versterkt als je bedenkt hoe uw boxspring of pocketmatras eigenlijk als een antenne fungeert. Namelijk het te versterken van de al aanwezige straling in uw slaapkamer.

Stalen frame fungeert als antenna voor elektromagnetische straling

Scientific American verklaart dit vrij goed:

“Antennes zijn metalen voorwerpen van passende lengte formaat zodat deze overeenkomen met de golflengte van een specifieke frequentie van elektromagnetische straling. Net zoals saxofoons, welke gemaakt zijn in verschillende maten. Dit om te resoneren met, en versterken van, bepaalde golflengten van geluid.

Elektromagnetische golven worden selectief versterkt door metalen voorwerpen die hetzelfde, de helft of een kwart van de golflengte van een specifieke frequentie zijn.

Elektromagnetische golven resoneren op een half-golflengte antenne maken een staande golf met een piek in het midden van de antenne en een knooppunt aan elk uiteinde.

Lees ook:  Gebruik een molton voor uw matras

In Amerika worden de meeste bed frames en boxsprings gemaakt van metaal, en de lengte van een bed is precies de helft van de golflengte van FM en TV uitzendingen die sinds de jaren 1940 worden uitgezonden.

… Straling omhult ons lichaam zodat de maximale sterkte van het veld 75 centimeter boven de matras wordt ontwikkeld.

Wanneer iemand op zijn of haar rechterkant slaapt, zal het lichaam aan de linkerzijde worden blootgesteld aan veldsterkte dat tweemaal zo sterk is als dan de rechterkant te verwerken krijgt.”

Dit verklaard zeer waarschijnlijk waarom Japan veel minder gevallen van kanker heeft in vergelijking met de VS en Europa. En waarom de Japanners geen verschil in aantallen hebben van mensen die links- of rechtszijdige borstkanker hebben? Ik denk dat dit inderdaad het deel van de puzzel is.

Natuurlijk zijn er vele factoren die een rol spelen. Van vitamine-D deficiëntie, een slecht dieet en/of chemische risico’s om er een paar te noemen. Echter de theorie dat staal in matrassen kanker kan bevorderen en straling versterkt is heel overtuigend.

Toch geloof ik dat slapen op metaal niet verstandig is. Het totale effect is natuurlijk geheel individueel en afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de hoeveelheid straling welke zich in uw slaapkamer bevindt. Eventuele nabijheid van telefoonmasten. Het aantal en soort elektronica in uw slaapkamer en hoe dichtbij deze bij uw bed staan. De huidige toestand van uw gezondheid en uw gevoeligheid voor EMF. Het materiaal van de rest van uw bed en zo kan ik nog wel even door gaan. Maar ik ben er zeker van dat de meesten van u verstandig genoeg zijn om dit zelf in te zien.

Er is geen enkele twijfel in mijn gedachten dat elektromagnetische velden een dramatisch negatief effect op uw gezondheid kan hebben. Bepaalde factoren kunnen, in sommige gevallen, elektromagnetische velden versterken en de schadelijke effecten vergroten. Kan uw matras dit doen? Ik zeg “waarschijnlijk, ja.”

Maar ik dwaal af…

Slapen in een hoog stralingsveld kan ook leiden tot ontwikkeling van mycotoxinen

In een van mijn vorige interviews met Dr. Klinghardt bespreekt hij het onderzoek van Dr. R. Becker, die ontdekt heeft dat elektromagnetische velden mycotoxinen produceren.

Wanneer je een bacteriële cultuur aan abnormale elektromagnetische velden blootstelt, gaan de bacteriën geloven dat ze worden aangevallen door uw immuun systeem. Daardoor beginnen ze met het produceren van veel meer virulente toxines als een beschermend mechanisme!

In je lichaam kunnen deze mycotoxines grote schade aanrichten aan uw gezondheid. Klinghardt gelooft dat ongeveer 50 procent van de chronische infecties worden veroorzaakt en/of verergerd door blootstelling aan elektromagnetische velden. Wat leidt tot syndromen zoals fibromyalgie, chronische vermoeidheid en andere chronische pijnsyndromen.

Als je bedenkt dat je 1/3 van je leven in bed doorbrengt, is het gemakkelijk om te realiseren dat het niveau van gevaar waaraan u wordt blootgesteld als u slaapt op een matras (met metalen veren) niet goed is voor uw gezondheid. U baadt op deze manier letterlijk in een elektromagnetisch veld.

Andere potentiële gevaren voor de gezondheid

Bovendien kan het ijzer in het matras worden gemagnetiseerd wat ook een gevaar voor de gezondheid kan opleveren. In het artikel “Maakt uw matras u ziek?” van Dr. Doris Rapp vindt u instructies over hoe u kunt bepalen of u matras is gemagnetiseerd.

Giftige chemische brandvertragende middelen in matrassen

Het artikel bespreekt ook een aantal andere belangrijke punten als het gaat om het selecteren van een matras. Vele matrassen zijn behandeld met een aantal giftige vlamvertragende stoffen waarvan sommige ook kanker kunnen veroorzaken. In Engeland zijn deze brandvertragers al verplicht maar er zijn in de EU ook diverse matrasleveranciers die met brandvertragende schuimen werken.

Vergeet niet dat uw cellen worden aangedreven door elektrische impulsen

Ik wil benadrukken wat misschien wel één van de meest fundamentele vraagstukken is als het gaat om het potentiële gevaar van elektromagnetische straling. Het is namelijk een feit dat het menselijk lichaam een eigen intern elektrisch systeem heeft.

Alle cellen in uw lichaam trillen met verschillende frequenties en deze zwakke elektrische impulsen worden gebruikt voor intracellulaire communicatie in uw hele lichaam.

Helaas kan uw lichaam letterlijk fungeren als een stemvork.

Externe elektrische invloeden kunnen de normale frequentie van uw cellen verstoren als deze mee gaan trillen op de frequentie van de externe bron. James Oschman verklaart dit verder in zijn boek Energy Medicine.

Het boek Energy Medicine van James Oschman

In de typische slaapkamer van een modern huis blijkt elektrische blootstelling uit externe bronnen duizend keer sterker te zijn dan uw lichaamseigen elektrische systeem. Bijvoorbeeld elektrische bedrading in plafonds, wanden en vloeren. Langdurige blootstelling aan deze elektrische velden kan aldus afbreuk doen aan uw lichaam.

Lees ook:  Lang slapen blijkt goed voor relatie te zijn

Biologische problemen in verband met elektromagnetische stressoren

In het boek Cross Currents stelt Dr. R. Becker (die ik eerder noemde) dat biologische problemen in verband met externe elektromagnetische stressoren in twee grote categorieën zijn in te delen:

1. Hersenen (gedragsafwijkingen, leerstoornissen, veranderde bio-cycli en stress reacties)
2. Groeiend weefsel (embryo’s, genetica en kanker)

Recente studies bevestigen deze conclusie. Een goede bron die dit aantoont is de 2009 editie over EMF van het Journal of Pathophysiology. Waarin meer dan een dozijn verschillende studies over de gezondheidseffecten van elektromagnetische velden en draadloze technologie worden beschreven.

Kanker staat vanaf het begin hoog op de lijst wat betreft mobiele telefoons en het bewijs is overweldigend. Mobiel telefoongebruik zou het risico op bepaalde soorten hersentumoren aanzienlijk verhogen.

Aangezien het jaren kan duren voordat kanker zich manifesteert zijn kinderen met name risicogroepen. Zoals ze nu opgroeien in een omgeving die verzadigd is met straling. Zelfs peuters praten nu met mobiele telefoons!. De kinderen van vandaag zullen worden blootgesteld aan eerder onvoorstelbare niveaus van straling in de loop van hun leven.

Het Bio Initiative rapport bevat ook onderzoeken met bewijzen dat blootstelling aan elektromagnetische velden en:

  • Effecten op gen- en eiwit ontwikkeling (Transcriptomic en Proteoom Onderzoek)
  • Genotoxische effecten RFR en ELF DNA-schade
  • Stress respons (Stress-eiwitten)
  • Effecten op de immuunfunctie
  • Effecten op de neurologie en gedrag
  • Hersentumoren en akoestische Neuromas kanker zoals leukemie bij kinderen

Het lijkt me duidelijk dat slapen op een bed dat staal bevat de hoeveelheid straling waaraan u wordt blootgesteld verhoogd. Omdat u hier nacht na nacht aan wordt blootgesteld spreekt het voor zich dat dit geen goed idee is.

Een veilig matras kopen

Houdt er rekening mee dat metalen veren kunnen fungeren als een antenne en een magnetisch veld met zich meebrengen. Ook is het zo dat de meeste boxsprings en pocket matrassen giftige chemische vlamvertragende stoffen bevatten.

U kunt ook de giftige stoffen vermijden door een matras te zoeken die gebruikmaakt van Kevlar, kogelvrij materiaal. Dit in plaats van chemische stoffen voor brandvertraging. Ik heb de mijne uit Stearns en Foster. Ik ben heel blij met dit matras daar het veel comfortabeler is dan een aantal van de organische matrassen die ik heb gekocht in het verleden.

Houdt ook in gedachten dat metalen frames en hoofdeinden magnetische velden kunnen versterken. Met inbegrip van het natuurlijke magneetveld van de aarde, die tot een onrustige slaap kan leiden. Gebruik daarvoor het liefst natuurlijke materialen zoals een houten frame in plaats van staal.

Voorkom staal in uw bed. Neem een houten bedframe

Vijf stappen voor het maken van een veilige slaapkamer

Zodra u uw matras heeft aangepakt zou u er goed aan doen om ook uw slaapkamer aan te pakken. Ik bedoel hiermee de hoeveelheid elektromagnetische straling in uw slaapkamer. Vooral als u zwanger bent, of zwanger wilt worden.

Zoals besproken door Dr. Klinghardt in dit artikel interfereren elektromagnetische velden niet alleen met uw lichaam Maar ook met die van uw ongeboren kind. Hij deed een onderzoek waaruit blijkt dat autisme daadwerkelijk kan worden voorspeld. Dit op basis van de niveaus van de EMF van uw slaapruimten tijdens de zwangerschap! Hij ontdekte dat als je in sterke elektromagnetische velden slaapt tijdens de zwangerschap, uw kind waarschijnlijk neurologische afwijkingen zal gaan vertonen. En dat binnen de eerste twee jaar van het leven.

Hier zijn enkele richtlijnen die kunnen helpen uw slaapkamer te veranderen in een EMF vrije zone geschikt voor een gezondheidsbevorderende en herstellende slaap:

1. Gebruik alleen op batterijen aangedreven apparaten in de buurt van je bed

Veel elektrische klokken produceren hoge magneetvelden dus gebruik een batterij aangedreven wekker.

2. Uitschakelen van stroom in uw slaapkamer gedurende de nacht

Stoppenkast groep uitschakelen

3. Eliminate radiofrequentie (RF) bronnen

Radiofrequentiesignalen van draagbare telefoons (DECT), mobiele telefoons en draadloze apparaten hebben aangetoond het immuunsysteem te verzwakken. Hij raad tevens aan om uw Wi-Fi in huis ‘s nachts uit te schakelen.

4. Bescherm uw bed met een speciale gemetalliseerd weefsel

Dit beschermt u tegen schadelijke frequenties die de cellulaire communicatie kunnen verstoren. Deze aanbeveling is met name belangrijk als u zwanger bent. Bij elektrosensitiviteit is de E-smogcover een aanrader.

5. U kunt uw slaapkamer muren met speciale folie maar ook verf behandelen.

Dit is een versterkt aluminiumfolie die de meeste straling die uw huis binnenkomt zal weerspiegelen. Het moet ook worden toegepast op het plafond. Het nadeel is echter dat het is erg moeilijk te krijgen is. Daarnaast heb ik geen mobiele telefoon ontvangst in mijn huis.

Bron: Dr. Mercola (http://www.mercola.com/)
Vertaald door: C. Nederhorst

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.