Wat is de beste matras?

Wat is de beste matras? Als u voor een nieuw matras gaat kijken zult u zien dat er nogal wat verschillende mogelijkheden en combinaties zijn. De matras mogelijkheden variëren van traagschuim, latex, pocket, binnenvering, koudschuim maar wat is nou het meest geschikt voor u?

Als u voor een nieuw matras gaat kijken zult u zien dat er nogal wat verschillende mogelijkheden en combinaties zijn

Het kopen van het meest geschikte matras is een zeer subjectieve beslissing en ligt aan uw persoonlijke voorkeuren. Elk type matras heeft zijn voor en nadelen. Het beste matras is een matras waar u enerzijds vertrouwd mee bent en wat uw wensen en verlangens in vult.

Bij het zoeken en vinden van juiste matras is kennis van zaken heel belangrijk. Pas als u weet wat een bepaald matras type u bieden kan kunt u een gedegen beslissing maken.

Matrassen komen in verschillende materialen en hardheden maar het meest populaire matras is het pocket matras.

Sommige consumenten geven de voorkeur aan pocketmatrassen terwijl andere liever een warm matras hebben en voor latex kiezen. Maar sommige mensen ervaren pocketmatrassen als te verend en deinend en anderen vinden latex matrassen te warm. De keuze voor een matras is dus volledig subjectief.

Het meest geschikte matras

Traagschuim matrassen bieden veel comfort maar heeft een behoorlijk isolerende werking. Hoewel er niet veel wetenschappelijk bewijs is dat één matras type u zal helpen beter te slapen dan een ander hebben mensen met bepaalde medische aandoeningenveel baadt te hebben bij dit type matras. Artsen hebben de neiging om Tempur of andere goede traagschuim matrassen leveranciers aan te bevelen voor mensen met pijn omdat de resultaten qua gewichtsverdeling het beste zijn bij dit type matras.

Lees ook:  Is snurken aangeboren?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hebben traagschuim matrassen een goed ademt vermogen maar is dit type matras toch redelijk warm. Een andere optie voor echtparen zijn lucht gevulde matrassen met twee zijden die afzonderlijk kunnen worden aangepast qua stevigheid.

Let op bij de aanschaf van een nieuw matras

Als u gedegen te werk wilt gaan voor de aanschaf van een nieuw matras kunt u het beste het volgende doen:

  • Lees u goed in op het internet
  • Draag bij het proefliggen los zittende kleding en neem uw hoofdkussen mee
  • Kies niet per definitie voor merknamen maar probeer de kwaliteit prijsverhouding goed uit te zoeken
  • Als een matras online wilt kopen, lees dan eerst de recensies van andere consumenten
  • Zorg ten alle tijden voor een proeftijd

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.