Matrassen voor boot of caravan

Matrassen voor boot of caravan zijn meestal gemaakt van polyether. Dat is goedkoop, licht van gewicht en daardoor ideaal voor tijdelijk gebruik. Het is minder ideaal voor je rug en biedt weinig comfort.

Over het algemeen worden worden matrassen voor campers en caravans en boten gemaakt van het lichte en goedkope

Over het algemeen worden matrassen voor campers, caravans en boten van het lichte en goedkope polyether gemaakt. Polyether is het goedkoopste schuim dat gebruikt wordt voor matrassen en laaggeprijsde meubelen. Het biedt helaas weinig comfort en minimale ondersteuning. Een beter materiaal om te gebruiken is koudschuim. Koudschuim biedt veel meer veerkracht en daardoor betere ondersteuning. Nadeel is dat koudschuim een stuk duurder is.

Alternatieven voor bootmatrassen en caravanmatrassen

Het is jammer dat makers van caravans, campers en boten bezuinigen op matrassen en kussens. Want een slechte of onrustige nachtrust is niet bevorderlijk voor een fijne dag, ook als je lekker op vakantie bent of een weekendje weg. Bij duurdere caravans, boten en campers zie je dat er alternatieven voor polyether worden gebruikt. Ook zie je dat langzaam meer mensen een betere kwaliteit schuim (zoals koudschuim en Talalay latex) vragen voor hun tijdelijke bed.

mensen vragen een betere kwaliteit schuim voor hun tijdelijke bed

Lattenbodem

Indien mogelijk is het handig om onder het matras een lattenbodem te leggen. In de kleine ruimte van een camper of caravan zijn de mogelijkheden voor ventilatie minimaal en bij een boot komt daar nog een vochtige omgeving bij. Door het matras te plaatsen op een lattenbodem is er meer ruimte voor ventilatie. Als er geen ruimte voor een lattenbodem is dan is er nu het zogenaamde 3 D breisel (ook wel spacer genoemd) dat u onder het matras kunt leggen en dat voor ventilatie zorgt. Dit is veel lichter dan een lattenbodem en voldoet prima.

Lees ook:  Een hard matras of zacht matras?

Maatwerk matrassen

De meest gebruikte matrasmaat in Nederland is 80 of 90 bij 200 cm. In boten en caravans is dit een heel ander verhaal. Omdat er handig met de ruimte wordt omgegaan komt het regelmatig voor dat er een afwijkende matrasmaat is. Als een matras eenmaal doorgelegen is of (beginnende) kuilvorming krijgt lijkt het lastig om een goed alternatief te vinden omdat het om maatwerk gaat. Dit hoeft gelukkig geen probleem te zijn. Zelf maak ik al jaren de meest uiteenlopende maten, vormen en uitvoeringen van maatwerk matrassen. Als je meer informatie wilt hebben over de mogelijkheden van maatwerk matrassen neem dan contact met mij op. Ik help je hier graag bij.

Maatwerk matrassen

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.