Emma matras review

Polyesther tijk Het Emma matras heeft 1 hardheid (stevigheid) en wordt gecomprimeerd (volledig samenpersen) per post verstuurd. Het Emma matras wordt op proef geleverd met een niet goed geld terug garantie. Ik heb het Emma matras nu zelf geanalyseerd en kom tot meerdere conclusies die ik hieronder met u deel.

De prijs kwaliteitsverhouding van het Emma matras

De voorwaarden van het Emma matras en de geboden proeftijd met de niet goed geld terug garantie is goed. De kwaliteit vind ik echter minimaal. De tijk is bijvoorbeeld dun en bestaat uit 98% polyester. De onderkant en de zijkant van de tijk kan maar op maximaal 40 graden gewassen worden wat huisstofmijt niet doodt. Hierdoor is het matras dus niet geschikt voor mensen met een huisstofallergie. De tijk is niet gebiesd waardoor de randen van het matras gemakkelijk krom kunnen trekken.. De tijk van het Emma matras is dun, polyester en niet wasbaar op 60 graden Polyester neemt nauwelijks vocht op en heeft het de eigenschap om nogal warm aan te voelen. Polyester staat erom bekend dat het statisch wordt en staticiteit opbouwt (magnetische en elektrische straling) wat voor sommigen nadelig kan zijn voor een ontspannen nachtrust. Wel biedt polyester een goede ventilatie en blijft het goed in model.

Zones in het Emma matras

De zonering (zones) van het Emma matras zit alléén in het schoudergedeelte en niet in het heupgedeelte. Ook is er geen lendenversteviging. Dit staat er op de website van Emma te lezen: Het HRX schuim (van dit schuim heb ik nog nooit gehoord) zorgt voor ondersteuning waar je lichaam dat nodig heeft en flexibiliteit waar dat prettig is. Je wervelkolom blijft daarom in zijn natuurlijke positie, of je nu op je zij, rug of buik slaapt.

Consumentenbond versus onze review

De Consumentenbond vond het Emma matras in 2018 het beste matras van Nederland maar dat verschilt volledig met mijn zienswijze. Ik kan dit matras zelfs amper een voldoende geven…De uitslag van de matrassentest door de Consumentenbond komt dus totaal niet overeen met mijn eigen analyse. Dat verbaast mij overigens niets, want het is mij al lang duidelijk dat de consumentenbond niet (op alle vlakken) over de juiste expertise beschikt. Ik heb de matrassentesten van de consumentenbond jarenlang gevolgd en geanalyseerd en ik ben er nu (januari 2019) definitief mee gestopt. Want als matrassen zoals het Lidl matras of het Emma matras als beste uit de test komen dan is er in mijn optiek iets wezenlijks niet kloppend.
Lees ook:  Reviews en Marketing
Leest u:  Consumentenbond matrassen test 2018/2019 “I rest my case”

Ervaringen van klanten en reviews

De reviews en gebruikservaringen met emma matrassen van klanten lopen nogal uit een. Lees meer over fake reviews van Emma matrassen. Hieronder alvast een voorbeeld van de enorme verschillen:

Emma reviews op Google

Bekijk de ervaringen van klanten met Emma matrassen op Google

Emma reviews op Trustpilot

Bekijk de ervaringen van klanten met Emma matrassen op Trustpilot

Het comfort van het Emma matras

Over het comfort van het Emma matras kan ik niet oordelen en mijn ervaring is dat comfort een zeer persoonlijke kwestie is (of iets fijn en prettig is of niet). Hetzelfde geldt voor de ondersteuning. Want of het Emma matras de juiste ondersteuning biedt is sterk afhankelijk van het type lichaam dat op het matras rust.

Levensduur test Emma matras door de consumentenbond

Wat betreft de levensduur van het Emma matras kan ik niets zeggen. De Consumentenbond heeft het Emma matras een 9,5 gegeven voor de levensduurtest wat natuurlijk een prachtig cijfer is. Helaas zegt dat cijfer mij niets. Het feit dat vrijwel alle testen mechanisch gedaan worden geeft in mijn optiek totaal verkeerde uitslagen. Schuim reageert bijvoorbeeld bijzonder sterk op vocht maar ook op warmte. Bij warmte wordt schuim altijd een stuk zachter en precies hetzelfde geldt als het vochtig wordt. Dit soort zaken worden door de consumentenbond niet meegenomen in de duurzaamheidstest terwijl dit enorme consequenties heeft. Ik zeg niet dat dit specifiek bij het Emma matras het geval is maar in z’n algemeenheid zegt de consumentenbond matrassentest mij bijzonder weinig. schuim van Emma matras

One fits all-matras in één hardheid

Het Emma matras wordt slechts in één hardheid (stevigheid) gemaakt. Deze stevigheid zou ideaal moeten zijn voor iedereen! Maar ook hier heb ik mijn twijfels over. Volgens mij is het namelijk vooral de juiste stevigheid die bepaalt of een matras goed is voor iemand of niet. Als het bijvoorbeeld wat nauwer luistert, zoals bij lichamelijke klachten of als iemand minder goed slaapt, speelt de juiste stevigheid een grote rol. Maar ook voor zwaardere en lichtere personen zal het Emma matras zeer waarschijnlijk minder goed werken. Het “one fits all” principe wordt alleen maar door de “start-up-lever-matrassen-in-een-doos- bedrijven” gehanteerd. In de matrassenbranche weet men dat de juiste stevigheid van het grootste belang is. Zelfs vaak nog belangrijker dan wat voor soort matras men neemt.
Lees ook:  Matrassentest Consumentenbond 2013 dubieus

Emma marketing

Emma weet marketing als geen ander te benutten en hoe kan het ook anders? Het Emma bedrijf is een Techbedrijf en geen matrassen fabrikant, zie dit artikel op Yataz. Als er één is die marketing goed begrepen heeft dan is het Emma. Zo wordt iets dat minder goed is als bijzonder positief beschreven. Een voorbeeld: over de tijk (het textiel van het matras) zegt Emma; “De matrashoes is gemaakt van een uniek, vochtregulerend materiaal. De elastische vorm past strak om je matras, en je kunt het gewoon wassen. Je kunt er dus zelfs zonder hoeslaken op slapen”. Maar de tijk van het Emma matras is 100% polyester! En polyester is helemaal niet uniek en neemt slecht vocht op. En wil je op polyester slapen?

Emma matras revieuws en bloggers

Veel bloggers en blogsters in Nederland hebben een Emma matras gekregen als ze er een review over wilde schrijven. Ook wordt er een verdien model (affiliatie /affiliate programma) geïntroduceerd zodat de blogger er per verkocht product er ook echt aan verdient. Geen wonder dat alle bloggers zo laaiend enthousiast over het matras zijn… Veel ervaringen over het Emma matras die je op internet tegenkomt zijn in een betaalde vorm op het internet geplaatst. Zo is het bijvoorbeeld opvallend dat er in deze blogs vaak gezegd wordt dat de geur minimaal is en dat eigenlijk het hele verkoop verhaal afgedraaid wordt tot aan de uitleg van de innovatieve Hypersoft-laag aan toe. Ook wordt er kortingscode aangeboden door de blogger….meestal ‘vergeet’ de blogger erbij te vertellen dat de blogger geld krijgt als u besteld via deze code. Hier vindt u een goed voorbeeld, zie: menselijklichaam.nl. Emma matras bloggers blogsters reviews

Conclusie

Kortom, ik ben niet onder de indruk van het Emma matras. Het matras is te vergelijken met de meeste andere “start-up” matrassenleveranciers (marketeers). Het is lastig voor u echte reviews van gebruikers te vinden Hoe het Emma matras slaapt kan ik u niet vertellen maar kunt u wellicht ergens terugvinden in (echte) reviews.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.