Biologische klok en slaapproblemen

Biologische klok en slaapproblemen. Over het algemeen krijgen we meer slaapproblemen naarmate we ouder worden. Dit komt mede omdat het lichaam steeds meer moeite heeft de biologische klok van het lichaam onder controle te houden. Hormonale veranderingen bijvoorbeeld tijdens de overgang, of chronische ziekte en aandoeningen kunnen deze disbalans versterken en of veroorzaken. Het slaap-waak ritme is dan van slag en loopt niet meer gelijk aan het natuurlijke ritme van de dag. Als u daarnaast ook minder beweegt en minder buitenshuis komt en dus steeds minder wordt blootgesteld aan natuurlijk licht wordt de biologische klok al snel verstoord.

Slaapproblemen door verschillende oorzaken

Slaapproblemen door verschillende oorzaken

Door veranderingen in de biologische klok, blootstelling aan licht en elektromagnetische straling ervaren veel mensen slaapproblemen. Mensen die dit soort slaapproblemen hebben vaak de behoefte om overdag even te slapen. Vaak vallen zij ook eerder in slaap dan ze zouden willen. Met als gevolg dat ze te vroeg wakker zijn. Daarnaast worden zij ook ‘s nachts wakker en kunnen hierna over het algemeen slecht weer inslapen. Ook komt het voor dat mensen juist pas heel laat in de nacht in slaap kunnen vallen.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.