Een nieuw bed / matras kopen? Let op de volgende zaken

Een nieuwe matras kopen

Een nieuw bed / matras kopen? Let op de volgende zaken: Als u een nieuw bed / matras gaat kopen komt u in een nogal onzichtbare ingewikkelde wereld terecht en is het lastig om precies helder te krijgen waar u het beste op kunt letten. De kans is groot dat u zich zult verbazen over hoeveel verschillende soorten bedden er eigenlijk zijn en zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Het is van belang eerst helder te krijgen wat u precies zoekt en wat uw wensen en verlangens precies zijn. Daarnaast is het van belang te weten wat de voor en nadelen zijn van elk type bed. Sommige bedden zijn bijvoorbeeld koel terwijl de andere juist warm zijn. Ook is het ene bed verend waardoor u zich gemakkelijker kunt omdraaien terwijl andere bedden u juist “vastleggen”.

Een nieuw bed of matras?

Daarom is het van belang dat u weet wat u precies voor bed zoekt en wat uw wensen en verlangens zijn.

Voordat u een nieuw bed / matras gaat kopen kunt u het beste al weten wat voor type bed het moet gaan worden. Hiermee maakt u het zichzelf een stuk gemakkelijker en wordt de kans op een misser veel kleiner. Er zijn een aantal richtlijnen die u in uw achterhoofd kunt houden bij het kopen van een nieuw bed. Ook spelen uw lichamelijke eigenschappen of klachten een rol bij de aanschaf van een nieuw bed. Kenmerken zoals uw lichaamsgewicht, postuur en lengte maar ook eventuele klachten zoals gewrichtsklachten, rugklachten of allergieën.

 

Kenmerken zoals lichaamsgewicht en postuur spelen een rol bij een nieuw bed

Een nieuw bed / matras kopen? Let op de volgende zaken

  • Let op een goede ventilatie vooral als u overmatig transpireert
  • Kies een ruime maat. Hoe groter het bed hoe meer comfort het bed biedt
  • Kunt u gemakkelijk in en uit het bed stappen. Hoe hoger het bed is hoe makkelijker het in en uitstappen is
  • Kies voor een echt comfortabel bed. U gaat er 30% van uw tijd op doorbrengen
  • Kunt u onder het bed stofzuigen? Een bed trekt veel stof aan!
  • Krijgt u het bed thuis op proef?

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.