Het (aller) beste matras

Het beste bed
Bekijk de matras.info video

Bestaat er eigenlijk wel zoiets als het beste matras? Wat maakt een matras het beste matras? De consumentenbond test elk half jaar matrassen en verteld dan welk matras volgens hen het beste is. Maar bestaat er eigenlijk wel zoiets als het beste matras? In mijn ogen niet. Er bestaat namelijk ook niet zoiets als de beste auto, de beste bril, of de beste schoenen. Wat voor iemand het beste matras is, is afhankelijk van wat iemand nodig heeft en van zijn of haar persoonlijke wensen.

Royal Health Foam - matrassenfabriek

Het beste matras in mijn beddenshowroom
Ik zou er echt véél voor over hebben om het allerbeste matras in mijn showroom te hebben. Veel van mijn klanten hebben lichamelijke klachten waardoor een goed passend matras uitkiezen vaak lastig is. Hoe fijn zou het niet zijn dat we deze klanten gelijk mee zouden kunnen nemen naar het beste matras. Het beste matras dat voor iedereen werkt! Volgens de consumentenbond bestaat het beste matras echt. U hoeft niet meer te zoeken, het is er al. Dat het matras maar leverbaar is in één hardheid geeft helemaal niets want het werkt voor iedereen. Hoe fijn zou het niet zijn als ook een opticien maar één bril in één sterkte in huis hoeft te hebben of een schoenenwinkel maar één type één schoen in één maat! Maar dat is een utopie want zo werkt het niet.

In de praktijk
Maar hoe werkt het dan in de praktijk? In de praktijk is het belang van de juiste stevigheid bijzonder groot. Ik produceer bijvoorbeeld al onze matrassen in minimaal 4 verschillende hardheden. Soft, Medium, Firm en Extra Firm. Wij kunnen er trouwens 6 maken (Extra Soft en XX Firm) maar dat terzijde. Maar als we de juiste stevigheid hebben zijn we er nog niet want dan komt de temperatuur en vochtigheidsgraad oftewel het slaapklimaat aan de orde. Een te-warm of te-koud of klam bed slaapt niet goed en prettig. Daarnaast is een vochtig bed niet fris en een kweekbodem voor bacteriën. Naast de juiste temperatuur moet ook het slaapklimaat bij u passen.

Lees ook:  Moe in de herfst? Zo pas je je bioritme aan

Er bestaat dus niet zoiets als het Beste matras. Wel kan een matras het beste voor u zijn en alles in huis hebben wat u nodig heeft en fijn vindt. Maar let wel, dat zelfde geweldige matras kan een ramp zijn voor een ander.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Één reactie

Bea

Juist, ik snap het, goede vergelijking met die bril of schoenen! Ik heb een tijdje bij iemand op een waterbed geslapen, volgens mij komt dat het dichtst in de buurt bij ideaal…. Maar het schijnt dat die niet meer gemaakt worden..?

Dieta Hekkert

Ik heb ook een keer op een waterbed geslapen. Ik vond het vreselijk! Nooit meer! Ieder mens zijn eigen wens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *