Slaaptekort bij jonge ouders

Minder slaap door pasgeboren baby

Veel ouders kampen met een slaaptekort omdat hun kinderen veel wakker worden gedurende de nacht. Het blijkt dat kinderen tussen de 0 en 5 jaar één tot twee uur slaaptekort veroorzaken bij hun ouders. Hiervan slaapt 25% bij de ouders op de slaapkamer en 4% slaap ook nog eens bij de ouders in het bed.
Of een kind zijn of haar eigen slaapkamer heeft is overigens niet van invloed op het slaaptekort van de ouders. Als het kind een eigen slaapkamer heeft zal één van de ouders toch ook uit bed moeten komen.

Goed kindermatras helpt tegen slaaptekort

De Nederlandse Vereniging voor Slaap en Waak Onderzoek (NSWO) heeft onder 2000 jonge ouders een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de relatie tussen slaap en ouderschap. “Jonge ouders moeten veel inleveren als het om hun nachtrust gaat want kinderen blijken hier behoorlijk wat invloed op te hebben,” zegt NSWO-voorzitter Hans Hamburger. Volgende week gaat de Nationale Slaapweek van start gaat vandaar dat de gegevens nu bekend gemaakt worden.

Lees meer over goede kindermatrassen voor een betere nachtrust van zowel de kinderen als de ouders.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *