Slecht slapen door rugklachten

Maar welk matras werkt nou het beste tegen rugklachten

Slecht slapen door rugklachten. Als u last van rugpijn heeft is het vaak lastig om in slaap komen. Het kan ook lastiger zijn om de juiste slaaphouding te vinden. Als u slecht slaapt kunnen de rugklachten ook erger worden omdat uw immuunsysteem aangetast wordt. Als uw rugklachten in bed erger worden of als u bij het opstaan een stijve rug heeft is dit een indicatie dat uw matras verkeerd of aan vervanging toe is. Maar welk matras werkt nou het beste tegen rugklachten?

Maar welk matras werkt nou het beste tegen rugklachten

Er zijn grofweg vijf verschillende matras type. De verschillende soorten zijn; polyether matras, latex matras, pocketveer matrassen en koudschuim matrassen. Al deze type matrassen kunnen uitgevoerd worden met een laagje traagschuim (ook wel nasa of Tempur schuim genoemd. Een goed matras kan zeker helpen bij rugklachten.

Controleer uw matras als u last van rugklachten heeft

Hoe oud is uw matras en bedbodem? De tijd gaat sneller dan u denkt en een goed matras gaat ongeveer 10 jaar mee. Na een jaar of 8 gaat het matras minder steun geven waardoor u al snel in een verkeerde houding komt te liggen. Controleer daarom uw matras. Ziet u kuilvorming nog of voelt u veren door het matras heen? Als dit het geval is zou het wel eens tijd kunnen zijn voor een nieuw matras en/of bedbodem.

Welk type matras werkt nou het beste tegen rugklachten?

Bij rugpijn tijdens of direct na het slapen is de kans groot dat u aan een nieuw matras toe bent. Een matras die veel steun geeft maar toch nog enigszins soepel is werkt meestal het beste bij rugklachten. Matrassen die veel ondersteuning bieden zijn koudschuim matrassen, al dan niet met een laagje traagschuim. Een laagje traagschuim verhoogt het comfort en werkt druk verlagend waardoor de onderlaag goed stevig kan zijn en de bovenlaag (van traagschuim) lekker zacht is.

Lees ook:  Alles over de matrastijk
Traagschuim matrassen

Matrassen met een proeftijd

Het uitzoeken van het juiste matras kan echter een hele opgave zijn. Zorg daarom te allen tijde voor een proeftijd. Mocht het matras toch niet voor u werken dan kunt u het laten omruilen voor een ander type. Let er wel op wat uw matrassenleverancier met de retour gekomen matrassen doet. Als het niet duidelijk is wat er met deze matrassen gebeurd is de kans groot dat u een al beslapen matras krijgt maar betaald voor een nieuwe.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.