Hoe een matras te kopen?

Hoe een matras te kopen? Een matras is wellicht een van de belangrijkste producten voor uw huis. U zult namelijk verreweg het meeste tijd op uw matras doorbrengen ten op zichtte van al uw andere meubelen. Daarom is het heel belangrijk dat u een voor u geschikt matras koopt en als volgt te werk gaat;

Speur het internet af naar matras informatie

Ga verschillende websites af en zoek de informatie die voor u belangrijk is. Probeer te ontdekken welk matras het beste bij u zou kunnen passen.

Matrasinformatie zoeken

Kijk voor de juiste hardheid of zachtheid

Over het algemeen kunt u matrassen in meerdere hardheden kiezen. Kijk hier goed naar en probeer te beoordelen wat het beste bij u zou passen.

Kijk voor de juiste hardheid of zachtheid

Kijk welke maat u wilt hebben

De maat van het matras bepaald een deel van het comfort. Hoe groter uw matras hoe prettiger u hier op zult slapen.

Beste hoogte bed

Waar wilt u uw matras kopen?

Bekijk reviews en bij welke leverancier u uw matras wilt gaan kopen. Let hierbij goed op de lever voorwaarden; krijgt u het matras op proef en wat wordt er met de retour gekomen matrassen gedaan? Mag u omruilen of kunt u uw geld terug krijgen?

Trustpilot

Test het matras

U kunt gaan proefliggen in een matrassenwinkel maar het blijkt beter te zijn om een matras te testen door er echt op te slapen. As dan weet u hoe u zich voelt als u opstaat.

een traagschuim matras heeft een comformerende werking

Vraag naar de voorwaarden

Bekijk de levervoorwaarden. Hoe lang is de garantie en is deze volledig of afbouwen. Worden er afleverkosten in rekening gebracht. Neemt uw matrassen leverancier uw oude matrassen mee? Wat zijn de voorwaarden van de proeftijd? Wees kritisch.

Lees ook:  Matrassen gemaakt met hart en ziel zijn zeldzaam
voorwaarden

Matras op proef

Een proeftijd op een nieuw matras is heel belangrijk. Het is het beste dat u het matras thuis rustig voor minimaal een maand kunt proberen. Hoe zitten de voorwaarden van de proeftijd in elkaar. Kunt u maar éénmalig omruilen of mag u omruilen zo vaak als u wilt? Als u spijt heeft van uw aankoop kunt u dan uw geld terug krijgen.

proefslapen

Matras garantie

Hoe lang is de garantie en waar geldt de garantie precies op? Is de garantie 100% of is deze afbouwend?

garantie

De prijs van een nieuw matras

De prijzen van matrassen lopen enorm uiteen. Online kunt u goed prijzen vergelijken en bij de meeste leveranciers kunt u ook nog onderhandelen, doe dit ook!

prijs van een matras

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.