Ikea matrassen

Ikea matrassen
Ikea Matrassen

Ikea matrassen

5.6

Garantie

5.8/10

Kwaliteit

5.1/10

Levensduur

5.4/10

Proeftijd

5.9/10

Voordelen

 • Voordelig

Nadelen

 • Matige kwaliteit
 • Levensduur beperkt

Ikea
Ikea produceert zelf

Soort
Pocketvering, latex, polyether, koudschuim, traagschuim

Producent / Land van herkomst
Polen en een enkele in België

Meerdere hardheden
Ja

Proeftijd
90 dagen omruil garantie

Wat gebeurt er met de retour gekomen matrassen
Retour gekomen matrassen worden afgevoerd of gereinigd

Levert medisch
Nee

Certificaties
Nee

Dealers
Nee, Eigen winkels

Garantie
25 jaar afbouwend op Sultan lijn, op de rest 5 jaar garantie

Ikea website
www.ikea.com/nl

Oorsprong Ikea matrassen

Ikea is natuurlijk bij zo goed als iedereen wel bekend en waarschijnlijk heeft zo goed als iedereen wel iets van Ikea in huis. Ikea heeft haar slaapkamer programma enorm uitgebreid en heeft een redelijk breed aanbod.

Ikea matras prijzen
De Ikea matrassen zijn zeer laag geprijsd en kwalitatief evenredig.

Proefslapen op Ikea matrassen
Binnen 3 maanden mag u het ongebruikte(?) Ikea matras zelf terug brengen. Het matras moet in de originele verpakking en op vertoon van uw kassabon terug gebracht worden. Voor Ikea matrassen die uit de oorspronkelijke verpakking zijn gehaald, geldt geen omruilgarantie. U krijgt een Ikea matras dus niet vrijblijvend op proef.

Matrassen van Ikea
Het Ikea matrassen assortiment is enorm uitgebreid in 2012. Het Ikea matrassen assortiment is te uitgebreid om elke matras individueel toe te kunnen lichten. Ikea verkoopt latex matrassen, polyether matrassen, binnenvering matrassen, pocketvering matrassen en traagschuim matrassen. Onderstaand vindt u een globaal overzicht van de matrassen van Ikea:

 • JÖMNA binnenveringsmatras
 • HAFSLO binnenveringsmatras
 • HAMARVIK binnenveringsmatras
 • HÖVÅG pocketveringmatras
 • HYLLESTAD pocketveringmatras
 • HESSENG pocketveringmatras
 • HOKKÅSEN pocketveringmatras
 • MOSHULT polyether matras
 • MALVIK polyether matras
 • MALFORS polyether matras
 • MORGEDAL polyether matras
 • MATRAND latex matras
 • MYRBACKA latex matras
 • MYRBACKA traagschuim matras
Lees ook:  Dunloppilo matrassen

Garantie op Ikea matrassen
Ikea geeft 25 jaar garantie op de ijzeren veren van de Sultan en op houten onderstellen. Het is belangrijk u kassabon te bewaren want zonder kassabon heeft geen recht meer op garantie. Ook wordt er geen garantie gegeven op kuilvorming, dit wordt door Ikea als “nestvorming” gezien. Alleen bij extreme kuilvorming is de door Ikea gegeven garantie van toepassing, zie garantie voorwaarden van de Ikea matrassen: http://www.ikea.com/ms/nl_NL/pdf/quality_brochures/slaapkamer/NL1522_SULTAN.pdf

P.S. ik kwam bij mijn zoektocht naar Ikea matrassen en voorwaarden meerdere keren tegen dat Ikea wordt beticht van kinderarbeid en vond het wel het vermelden waard daar ik hier zelf totaal niet van op de hoogte was.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

2 Reacties

I. Belder

Hoe kan je een matras uiterlijk 90 nachten uitproberen zonder hem uit de originele verpakking te halen?
Hoe krijg je dat matras dat al uitgezet is na drie dagen uit de verpakking te zijn geweest ooit weer in die plastic verpakking???
En hoe kan het dat ik een briefje bij de aankoop heb gekregen dat ik binnen 90 dagen uitproberen en niet tevreden ben of een ander matras wil dat kan inleveren bij 1 van de medewerkers en samen met diegene een nieuwe uit mag zoeken of een tegoedbon krijg als dit niet lukt? Daar stond ook niets van ‘de originele verpakking’ op.
Ik vind het erg onduidelijk allemaal.
Daarom hierbij nogmaals mijn vraag : mag ik het matras dat ik op 13-01-2019 gekocht heb en uitgeprobeerd heb, zonder oorspronkelijke verpakking, maar natuurlijk wel schoon en door mijzelf goed verpakt tegen vlekken of beschadigingen retour brengen of niet? Ik wilde hem graag ruilen voor een 120 cm breed bed , maar dit blijken jullie niet te verkopen. Krijg ik dan een tegoedbon van in dit geval 199 euro? Vind ik een erg groot bedrag om weer bij Ikea uit te moeten geven. Dat kan jaren duren.
Ik hoop dat u mijn vragen begrijpt en wilt beantwoorden.
Met vriendelijke groet,

Chris Nederhorst

Beste mevrouw of mijnheer Belder,

Dank u voor bericht.
U heeft volledig gelijk! Hoe kan je nu goed een matras uitproberen in de originele (plastic) verpakking. En al helemaal als deze gecomprimeerd (samen geplet) is geweest.
Het beste richt u zich tot de klantrenservice van Ikea want ik weet hier niet goed de antwoorden op. Ik weet wel dat Ikea niet het “niet goed, geld terug” principe hanteert. Dus uw geld krijgt u in elk geval niet terug.
Nogmaals het beste richt u zich tot de klantenservice van Ikea.

Ik wens u succes!

Vriendelijke groet,
Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *