Zoveel invloed heeft slaap op je seksleven

Dat slaap heel belangrijk is voor je gezondheid wisten we al maar dat het zo nauw verbonden is met seks is nieuw! Het wordt steeds duidelijker dat te weinig slaap het immuunsysteem verslechtert, het geheugen aantast en dat je minder goed presteert. Dit laatste zelfs tijdens de seks!

Hoeveel invloed heeft slaap dan op onze seksuele gezondheid?

Tijdens een onderzoek van de Universiteit van Michigan Medical School kwamen onderzoekers tot de ontdekking dat hoe langer de vrouwelijke deelnemers sliepen, hoe meer zin ze de volgende dag hadden in seks. Voor elk uur slaap dat de vrouwen kregen, was er een stijging van wel 14% te zien in het verlangen naar seks

Een recent onderzoek van de Americain Psychological Association onder 1800 tieners, heeft laten zien dat te weinig slaap er ook sneller voor onveilige seks zorgt.
Een van de onderzoekers, Wendy M. Troxel zegt hierover; “Onvoldoende slaap kan het risico op seksuele gezondheidsproblemen vergroten, omdat het de besluitvorming en de impulsiviteit beïnvloedt”.
De resultaten van het 4 jaar durende onderzoek waren duidelijk. Alle tieners die keer op keer een te korte slaapcyclus doorliepen, hadden bijna 2 keer meer kans in het hebben van onveilige seks dan de tieners die wel genoeg slaap kregen.

Seks verbeterd onze slaapkwaliteit

Ironisch genoeg zorgt seks voor het slapen gaan voor een betere nachtrust. Dit komt door het stofje endorfine wat aangemaakt wordt tijdens het vrijen. Van dit stofje word je relaxed wat er weer voor zorgt dat je heel ontspannen inslaap valt. Er is een grote kans dat wanneer je meer gaat slapen je meer seks zal gaan hebben waardoor je uiteindelijk dan weer beter en langer slaapt.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *