Woelen in bed goed voor nachtrust én geheugen

Ja, u leest het goed, het blijkt juist goed als je s, avonds ligt te bed-woelen. Sterker nog, het blijkt niet alleen goed te zijn voor je nachtrust maar ook voor je geheugen!
Er zijn 2 nieuwe onderzoeken gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology waaruit blijkt dat woelen in je bed bepaalde voordelen met zich mee zou brengen.
Het onderzoek werd uitgevoerd op zowel muizen als mensen. De resultaten bleken echter gelijklopend: als je voor het in slaap vallen ligt te woelen en te bewegen zorgt dit voor een betere nachtrust én voor een scherper geheugen.

Normaal gesproken is een goede nachtrust een nachtrust waarbij de persoon snel in slaap valt en gedurende de hele nacht blijft doorslapen. De vrijwilligers bleken langer én dieper te slapen. Daarnaast waren er ook minder verstoringen gedurende de nacht als ze voor het in slaapvallen lagen te woelen. Woelen blijkt dus echt goed voor je nachtrust.

Woelen in bed verbeterd geheugen

Ook wilden de onderzoekers achterhalen of dat betere slaappatroon (door het woelen) invloed had op het geheugen. De deelnemers werd opgedragen om bepaalde woorden in te studeren. Het vermogen om deze woorden te kunnen herinneren werd vergeleken met woelnachten en zonder woelnachten de volgende dag. Het bleek dat de deelnemers die hadden liggen woelen zich significant meer herinnerden. Volgens de wetenschappers komen deze effecten tot stand doordat bewegen of woelen voor de slaap een effect heeft op je hersenoscillatie. Het blijkt dat het woelen ervoor zorgt dat sommige delen van onze hersenen beter gesynchroniseerd worden. Hierdoor slapen we beter en kunnen we dingen beter onthouden.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.