Hoe je blij wakker wordt

uitgerust

Hoe je blij wakker wordt. De wekker gaat, je moet opstaan en in de aankomende maanden is het dan vaak nog donker ook. Als je al niet van vroeg opstaan houdt, wordt je de komende maanden over het algemeen niet blij wakker. In de koude ochtendschemering staan de meeste van ons nou eenmaal niet meteen fris en fruitig naast hun bed. Als je geprobeerd hebt om een uurtje vroeger te gaan slapen en ook dat werkt niet, wordt het misschien tijd om je ochtendhumeur op een andere manier te gaan verbeteren. Hieronder volgen een paar tips om de dag gelukkiger te beginnen.

uitgerust

Ochtendlicht

Het is veel gemakkelijker om op te staan tijdens de zomermaanden als de zon vroeg opkomt. Op een natuurlijke manier wordt het lichaam geactiveerd om wakker te worden. Tijdens de donkere maanden staan we op met kunstlicht, fel elektrisch licht. Als je problemen ondervindt tijdens het opstaan met fel licht zou je ervoor kunnen kiezen om een wake-up light aan te schaffen. Het licht van de wake-up light wordt tijdens het wakker worden langzaam sterker, net als de vroege ochtendzon tijdens de zomermaanden. Op deze manier wordt je toch op een natuurlijke manier wakker. Goedemorgen!

Het licht van de wake-up light wordt tijdens het wakker worden langzaam sterker

Frisse lucht

Sta je doorgaans erg duf je bed uit tijdens het wakker worden? Dan is doorgaans een flinke teug frisse lucht erg lekker en verkwikkend. Het zou lekker zijn een stukje te wandelen of te joggen, kleed je niet te warm, dan kom je lekker verkwikt terug. Kan je de tijd niet opbrengen om naar buiten te gaan, zet dan je ramen of balkondeuren open en haal een paar keer diep adem voordat je daadwerkelijk aan de dag begint.

Lees ook:  Snoozen of opstaan
Voor frisse lucht zou het lekker zijn een stukje te wandelen of te joggen

Een leuk vooruitzicht

Vind je het geluid van je wekker elke ochtend een straf? Plan dan voor jezelf een ochtendbeloning in. Zorg ervoor dat je je favoriete ontbijt in huis hebt of leg verse stukken fruit klaar voor in de slowjuicer. Beloon jezelf met een zondags ontbijt, waarom jezelf alleen in het weekend verwennen? Plan dus tijd in om jezelf te belonen ’s ochtends en je hebt er de hele dag profijt van.

Een strakke ochtendplanning

Ben je een echt avondmens? Plan dan zoveel mogelijk vooruit. Associeer je wakker worden altijd met lastminute-paniek en stress? Je ochtenden zijn dan alles behalve mindfull. Je kan je outfit, je bijpassende schoenen, je lunch en je tas alvast klaarleggen voor de volgende dag zodat je nergens naar hoeft te zoeken in de ochtend en niet teveel keuzes hoeft te maken als je net wakker bent. Je ochtendroutine zal steeds een beetje relaxter en vlekkelozer verlopen op den duur, met als gevolg dat je een stuk minder gaat opzien tegen de stress van vroeg opstaan.

Een goed gesprek

Probeer de dag eens te beginnen met een goed gesprek. Je activeert je grijze cellen in je hersenen door te praten en hierdoor word je sneller wakker. Het is wel het fijnst om tegen iemand anders te praten, heb je een partner of huisgenoot, dan heb je geluk. Ben je alleen maar heb je wel een huisdier? Een monoloogje met je hond of kat kan ook helpen. Als je geen huisdieren hebt dan kan het opbeurend werken als je bij de bushalte of in de trein een praatje maakt met iemand.

Lees ook:  Tips om beter te slapen
vrouw met hond

We beleven bijna allemaal wel eens moeilijke ochtenden. De gedachte dat het bijna weekend is geeft vaak troost of zeg tegen jezelf dat je lekker vroeg naar bed gaat deze avond.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.