EMF-straling in uw slaapkamer

Het blijkt dat in het westen borstkanker meer aan de linkerkant van het lichaam voorkomt dan de rechterkant. Dit is bijzonder omdat dit in Azië niet het geval is. In Azië komt borstkanker net zo veel voor aan de linker als rechter zijde van het lichaam. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

Volgens Feng shui is de onzichtbare EMF-straling als je in je bed ligt bijzonder slecht en zou het mogelijk kanker veroorzaken. Het klinkt allemaal als iets dat je wellicht zou horen in een radioprogramma van Alex Jones. Maar de wetenschap maakt nu een back-up van wat Feng Shui Masters altijd hebben geweten. Houd metaal zoveel mogelijk uit uw slaapkamer, vooral uit uw matras en ledikant. Onderzoek heeft aangetoond dat er in het westen een hoger percentage borstkanker aan de linkerkant van het lichaam voorkomt dan in Azie en in Japan. De reden is vrij verbluffend omdat het te maken heeft met hoe we slapen. Over het algemeen slapen mensen liever op hun rechterkant dan op de linkerkant van het lichaam. Dit komt omdat slapen op je rechterkant minder druk op het hart uitoefent en je hartslag ook minder hoorbaar is in deze positie. Bijzonder he ? De theorie is dat we in het westen bijzonder veel op metaal en staal slapen. Dit zijn namelijk de pocketveren in onze matrassen, bedbodems met stalen spiralen, boxsprings tot metalen ledikanten en hoofdeinden.

Voeg daar de wifi, de tv, computers en mobiele telefoons aan toe en we hebben een kamer gecreëerd die lijkt op een enorme antenne. Deze versterkte straling concentreert zich en verdubbelt zich boven onze boxsprings die ons elke nacht continu aan de linkerzijde raken als we slapen.

Lees ook:  Wat betekent SG20, SG40 bij matrassen?

In Japan slapen de mensen anders. Ze gebruiken Futons op de vloer en gebruiken geen staal of metalen bedframes. Ook wordt er totaal niet geslapen op pocketmatrassen of boxsprings. In plaats daarvan plaatsen veel mensen in Japan hun bed volgens de aanbevelingen van feng shui. Ook verhoogd staal in de directe omgeving van het lichaam een magnetisch veld en dit zorgt weer voor een verhoogde spierspanning.

Bron:  Scientific American

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

2 Reacties

Adrie

Gevoeligheid voor radiostraling is onzin.
Er is nog nooit in een degelijk onderzoek aangetoond dat iemand radiostraling kan waarnemen.
Als wifi, dect, 3g, 4g, 5g schadelijk zou zijn zou het aantal kankerpatiënten de afgelopen twintig jaar veel groter geworden moeten zijn. Twintig jaar geleden had vrijwel niemand een mobiel of wifi, weet u nog wel?
Het is allemaal bangmakerij en flauwekul.
Alle andere aardstralen en magnetische velden en fung Shui lijnen: vergeet ze.
Wel belangrijk: een donkere, stille kamer, goede ventilatie, geen beeldschermen. Een beetje lezen, knuffelen of seks helpen ontspannen, en zorg voor genoeg uren slaap.

Alies

Goedemorgen,
Ik heb een pocketmatras gekocht en moest direct betalen. Zit nog in de proeftijd en heb er 40 nachten vreselijk op geslapen. Wel heb ik tussentijds mijn klachten bij de verkoper neergelegd en hij kwam dan de bedbodem aanpassen. Nog steeds last van kramp spierspanning en gevoelloosheid in de benen. Wil graag weer terug naar een traagschuim matras.
Vraag: Is de verkoper verplicht om de matras weer terug te nemen. Hij zei bij levering dat niet te doen omdat hij 100% achter zijn produkt staat. Wacht op uw antwoord.
Met vriendelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *