Amerikaan verkoopt matras met kat erin

Een Amerikaanse man heeft per ongeluk een matras verkocht waar de kat van zijn vriendin in zat. Dit meldt het persbureau AP.

Roy Dufek uit Oregon verkocht het matras van zijn vriendin, omdat zij met hem ging samenwonen. Toen hij terugkwam in de woning van zijn vriendin, was de kat genaamd Camo nergens te vinden. Volgens dhr. Dufek kan de kat onmogelijk zijn ontsnapt, omdat het dier dan langs drie deuren moet zijn geglipt. Na een zoektocht naar de kat, liet de vriendin Hayley Crews weten dat Camo zich graag in een gat in de boxspring verstopt.

“Ik wist meteen wat er was gebeurd”, aldus Crews tegen AP. “Toen de meubels naar buiten werden getild, werd Camo bang en heeft hij zich in het matras verstopt.” Volgens de Amerikaanse verstijft de kat als hij bang is en gaat hij niet miauwen.

De vijfjarige kat is helaas nog altijd zoek. Het stel denkt dat Camo is ontsnapt uit het matras toen de koper deze van zijn auto aftilde, of eruit gesprongen is terwijl de auto nog reed.

slapende katten

Beloning

Ze hebben het huis en de tuin van de koper doorzocht. Wie de kat vindt, kan op een beloning van 200 dollar rekenen. “Ik ben erg bezorgd en er kapot van”, aldus Crews. “Er komt nu slecht weer aan en we moeten hem dus snel vinden.” Crews is niet boos op haar vriend.

Update 30-12-2014 – Camo de matras kat is teruggevonden!

ROCK CREEK – De kat die vermist raakte omdat hij zich in een matras die werd verkocht verstopt had, is weer terecht. Camo is volgens zijn baas wel een beetje gehavend en vermagerd.

Lees ook:  Maak je eigen matras!

Roy Dufek uit Portland (Oregon) plaatste elf dagen geleden een oproep op de websites Reddit en Craigslist, waarin hij om hulp vroeg bij het terugvinden van de vermiste Camo. Hij had de kat van zijn vriendin per ongeluk verkocht, schreef hij. Het dier had zich verstopt in een gat van een matras die Dufek aan een particulier had verkocht. Er kwamen veel tips binnen, maar de kat bleef zoek.

Op Facebook en Reddit liet een dolblije Dufek maandag weten dat Camo gevonden is. De kat was gesignaleerd in de buurt van het huis van de nieuwe eigenaar van de matras. Daar zette zijn vriendin Hayley een val, met sardientjes en vertrouwd ruikende kleren. Toen ze een tijdje later terugkwam, zat de verwilderde kat erin. Het dier had een gescheurde lip, diverse gebroken nagels en bloedende pootjes. Ook was Camo een stuk magerder geworden.

Volgens Dufek is de kat inmiddels nagekeken door de dierenarts en heeft hij een luizenbehandeling gekregen. Op de foto’s die hij bijvoegt, ziet Camo er weer happy uit.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.