Weinig slapen leidt tot slecht seksleven

naakt slapen

Weinig slapen leidt tot slecht seksleven. Dat te weinig slaap niet goed voor je is blijkt uit meerdere onderzoeken. Zo is er een verhoogde kans op ziektes en kan je er depressief van worden. Maar wist u ook dat te weinig slaap bijzonder slecht is voor je seksleven?

Weinig slapen leidt tot slecht seksleven

Weinig of slecht slapen blijkt bijzonder negatief voor een romantische avond. Als je echt moe bent heb je eigenlijk nergens zin in laat staan seks. Je emoties lopen hoog op of je bent er met je gedachten niet bij. Uit een onderzoek (2005) blijkt dat 32% van de getrouwde stellen niet tevreden is over hun seksleven. De meeste mensen die mee deden aan dit onderzoek gaven aan dat dit komt door te weinig slaap. Maar wat kun je er aan doen om dit te verbeteren?

Een goede nachtrust

Zorg voor een goede nachtrust. Het algemene advies is om minimaal 8 uur per nacht te slapen. Het is daarom van belang dat je relatief snel in slaap valt. Als in slaap vallen een probleem vormt is het verstandig om te gaan sporten. Sporten helpt je namelijk om makkelijker in slaap te komen. Doe dit echter niet vlak voor het slapen want dat werkt het averechts doordat je lichaam zit dan nog vol met adrenaline.

Geen elektronica in de slaapkamer

Verban alle elektronica uit de slaapkamer. Vooral het licht van beeldschermen is vlak voor het slapen niet bevorderlijk. Het blauwe licht dat van een beeldscherm komt zorgt er namelijk voor dat je lichaam melatonine afbreekt. Melatonine is een hormoon dat ervoor zorgt dat je moe wordt en in slaap valt. Verwijder daarom je mobiel, je laptop en TV uit de slaapkamer. Ook creëren elektrische apparatuur elektrische- en magnetische straling dat ook de nachtrust negatief beïnvloed. Gebruik de slaapkamer alleen om in te slapen en, als je uitgerust bent, te seksen.

Lees ook:  Slaapproblemen anders benaderen
Geen elektronica in de slaapkamer

Naakt slapen

Naakt slapen bevordert je seksleven. Door naakt te slapen moedig je je partner aan om te vrijen. Zelfs wanneer je moe bent kan dit makkelijker leiden tot een wilde en spannende avond.

naakt slapen

Je slaap plannen

Je kunt je slaap plannen volgens een onderzoek dat gepubliceerd is in Sleep. Als je bijvoorbeeld een lang weekend met weinig slaap tegemoet gaat, kun je in de dagen daarvoor nét een half uurtje eerder naar bed gaan en zo meer slaap pakken. Hierdoor zal je een stuk meer uitgerust zijn gedurende het weekend. Houd in gedachten dat ieder uurtje extra slaap leidt tot 14% meer zin in seks.

Op tijd naar bed

Zorg ervoor dat je dagelijks op tijd naar bed gaat. Vooral vrouwen krijgen sneller last van emoties en (te) weinig slaap zorgt voor veel emoties. Wanneer de emoties bij vrouwen hoog oplopen, daalt hun libido.

Uitgeruste vrouwen hebben meer zin

Uitgeruste vrouwen zijn er sneller voor in om andere dingen te doen in bed dan alleen slapen. Dit is de conclusie van een onderzoek dat gedaan is door de University of Michigan’s Sleep and Circadian Research Laboratory. Bij dit onderzoek deden 171 vrouwen voor 14 dagen mee.

uitgerust

Uit dit onderzoek bleek dat vrouwen die beter en langer sliepen meer en betere seks hadden. Al bij één uur langer slapen ontstond 14% meer kans op seks, aldus CBS News. Het blijkt dat de afgelopen jaren het verband tussen een goede nachtrust en seksueel functioneren over het hoofd is gezien, aldus de onderzoekers.

Lees ook:  Slapen met Fibromyalgie

Meer en goed slapen

Het onderzoek uit 2014 is gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine. Meer slaap geeft een boost aan het seksueel verlangen, wanneer de variabele ‘stemming’ constant werd gehouden, meldt de New York Times. Ook is de kwaliteit van de nachtrust van belang. Een goed matras draagt hier zeker aan bij. Het maakt namelijk nogal uit of je prettig ligt of dat je constant naar een fijne ligplek moet zoeken.

The Journal of Sexual Medicine

Meer slaap is niet een direct de oplossing voor seksuele problemen, maar mensen goed uitgerust zijn hebben meer zin in seks. Als er dus iets is dat je seksleven een boost kan geven dan is dat een goede nachtrust. Het betekent niet dat je nu elke dag aan je trekken zal komen, maar je libido krijgt er wel degelijk een boost van!

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *