Emma matrassen

Emma

5.9

Garantie

6.7/10

Kwaliteit

5.6/10

Levensduur

5.6/10

Praktische informatie over het Emma matras:

  • Het Emma matras is verkrijgbaar in één hardheid (one size fits all)
  • Keuze uit diverse maten
  • Bestaat uit drie verschillende schuimlagen (welke schuimen is niet helemaal duidelijk)
  • Wordt geleverd met een afritsbare polyester matrashoes
  • Gratis bezorging tussen 2 en 4 dagen
  • 100 dagen proefslapen, met niet goed geld terug
  • Prijs vanaf 399 euro
  • Online te bestellen via www.emma-matras.nl

Beste koop Emma matras

Het Emma matras is een nieuwe ster aan het firmament evenals Bruno, Simba, Matt, Eve etc. en is sinds een half jaar actief op de Nederlandse markt. Het Emma matras kan alleen online besteld worden en is beschikbaar in één model en één hardheid. Het enige wat je moet kiezen is de maat.

De Consumentenbond heeft het Emma matras in Maart 2017 als beste uit de test beoordeeld. In januari was het nog een matras van Lidl, eveneens een matras in een doos die slechts in één hardheid geleverd wordt. Voor de gehele matrassenbranche zijn de keuzes die de consumentenbond op dit moment maakt op z’n zacht gezegd nogal vreemd. Zowel het Emma matras als het Lidl matras zijn kwalitatief minimaal en goedkoop in elkaar gezet. Toch kregen beide matrassen het predicaat “Beste uit de test”.

Beste koop en Beste uit de test?

De consumentenbond hanteert het begrip “Beste koop” en “Beste uit de test” waarmee de meeste consumenten volledig fout (kunnen) gaan. De niets vermoedende consument zal hierdoor gemakkelijk kunnen denken dat dit predicaat een garantie geeft het beste product (matras) te zijn. Dit is echter helemaal niet het geval. Elk jaar weer krijgt een matras het predicaat “Beste Koop” als het matras vooral héél goedkoop is. Dit is ook niet verwonderlijk als je bedenk dat de Beste Koop gebaseerd is op een kwaliteit /prijs verhouding. Een heel stevig matras kan maar zo heel goed uit de duurzaamheidstest komen en als het matras dan ook nog eens goedkoop is word dat matras de Beste Koop. Dus het begrip “Beste koop” is naar mijn overtuiging een erg breed begrip dat zonder de juiste nuancering kan leiden tot verkeerde aannames en verkeerde keuzes.

De matrassentest van de consumentenbond en dan met name de “Beste Koop” verteld u namelijk niet of een matras geschikt is voor u én ook niet of een matras nou echt goed is of niet. Mensen kopen veel sneller een matras met het label de beste koop terwijl het label het beste getest veel meer over de kwaliteit zegt. De Consumentenbond geen 40% punten aan levensduur. Hierdoor heeft het Emma matras zo,n hoge score gekregen. Het Emma matras is namelijk behoorlijk stevig waardoor het de levensduur test goed doorstaan heeft.

Levensduur Emma matras

Volgens de Consumentenbond scoort het Emma matras bijzonder hoog op lange levensduur (9,3). De “Beste Koop” of “Het beste uit de test” geeft totaal geen indicatie over het Comfort en of de stevigheid geschikt is voor u. Het advies van de consumentenbond is dan ook om proef te liggen in een winkel om de verschillende hardheden te testen. Echter heeft het Emma matras maar in één hardheid en geen beddenshowrooms waar u het matras eerst kunt zien en voelen. Het Emma matras is dan ook een zogenaamde One fits All matras. One Fits All werkt niet als het nauw luistert of als u een zacht of juist heel stevig matras nodig heeft.

Feedback Emma matras negatief

De feedback die ik van het Emma matras krijg is ronduit negatief. Op zich is dat niet echt verwonderlijk aangezien de mensen waarbij het niet bevalt weer op zoek gaan naar een nieuwe matras en dan hun onvrede kunnen uiten over het Emma matras. De klachten zijn dat het matras stink (chemische lucht) en dat het matras erg warm is. De warmte verwondert mij niets en eigenlijk de chemische lucht ook niet omdat er met chemische lijm gelijmd wordt. De chemische lucht gaat na een paar weken meestal wel weg maar de warmte natuurlijk niet. Als u van een koel matras houdt is het Emma matras denk ik niet echt geschikt voor u.

Waar wordt het Emma matras gemaakt?

Het Emma matras wordt in Duitsland geproduceerd en verkocht in diverse landen in Europa. Het Emma matras bestaat uit drie verschillende schuimlagen (dus ook 3 lijmlagen waardoor de ventilatie absoluut achteruit gaat) met daar omheen een simpele matrastijk. De Emma matrastijk is 100% polyester en is wasbaar op 60 graden. Let op, de zijde en onderkant van de matrashoes is wasbaar op 40 graden. Het Emma matras word 100 dagen op proef gegeven met een niet goed geld terug garantie. De levertijd is 3 a 4 dagen maar diverse maten worden met 3 tot 4 weken geleverd!

Let op! Terug roep actie Emma matrassen

(12-10-2017) Via BASF zijn er verontreinigde grondstoffen geleverd aan de schuim- en matrassen industrie. Het Emma matras, het best geteste matras van de consumentenbond, blijkt nu haar klanten te hebben geïnformeerd en is een terug-roep actie begonnen in Duitsland maar (nog) niet in Nederland. Tussen 25 augustus en 29 september is er TDI (grondstof voor het maken van schuimen) geleverd met een te hoge concentratie van de stof Dichlorbenzol. Deze reukloze stof is irriterend voor de huid, ogen en luchtwegen. Zowel Emma als het merk Dunlopillo zijn een terug-roep actie begonnen om de schuimen terug te kunnen geven aan BASF.

11 Reacties

De Jong

Garantie

3.90

Kwaliteit

4.20

Levensduur

0.00

We hebben een Emma matras nu ongeveer vier maanden en merken nu al dat het inzakt. Valt ons erg tegen.

Jansen

Garantie

3.70

Kwaliteit

4.30

Levensduur

0.00

We hebben het matras even geprobeerd. Wat een stank en vieze lucht kwam er van af. We hebben het weer laten ophalen. Dat ging vlot en snel en ik had snel weer het geld op de rekening staan.

Bert

Garantie

6.60

Kwaliteit

1.50

Levensduur

0.00

Ook wij hebben het Emma matras geprobeerd. Al bij het openmaken viel de stank ons direct op. In eerste instantie dachten wij dat dit enkel uit de verpakking kwam maar de dagen die volgden leek het alleen maar erger te worden. Mijn vrouw kreeg zelfs last met inademen.
Ook gaf het matras weinig steun en leek het voor ons te zacht.

van Leeuwen

Garantie

7.00

Kwaliteit

4.00

Levensduur

4.00

Wij kregen het emma matras binnen, toen wij de “topper” zagen en hoe dun het stof was hebben we ze weer direct teruggestuurd. Het plaatje op hun web site insinueert een echte degelijke topper, terwijl de realiteit heel anders is, dat is nogal misleidend.

https://www.emma-matras.nl/media/catalog/product/e/m/emma-matras-seite.jpg
https://www.emma-matras.nl/media/wysiwyg/new-homepage/img-emma-sandwich_3x.jpg
versus:
http://koalabeautymama.nl/wp-content/uploads/2017/01/produktbild-matratze-seitlich_1.png
https://static.consumentenbond.nl/BOXSPRMAT/890542_BOXSPRMAT/0/emma-emma-matras-200×90-extra-large.jpg

Ronald de Vries

Garantie

8.00

Kwaliteit

9.50

Levensduur

8.70

Heb ’t matras via een goede deal met de winkel (noem geen naam, maar de letters B en E komen er vaker in voor) voor een goede prijs kunnen krijgen. Zeker voor een langer matras (90×220) een goede prijs en bovenal super kwaliteit. Geen last van vreemde luchtjes, al heb ik het matras ook wel eerst een paar dagen op zolder laten acclimatiseren, zoals wordt aangeraden.
Slaap er nu 6 weken beter op dan ooit tevoren, eerste week was wel even wennen t.o.v. het voorgaande binnenveringsmatras.
Het enige slechte wat ik kan bedenken is dat ’t over een jaar deuken gaat vertonen, maar ja, dat was bij m’n vorige matras ook en het zijn wel deuken die passen bij mijn lichaam. En het moet nog maar blijken of dit het geval is.

Dick

Zelf adviseer ik matrassen op diverse fora op internet. Het emma-matras adviseer ik nooit. Meest voorkomende reacties die ik lees zijn dat het matras erg zacht is/weinig ondersteuning biedt en erg warm is. in dit segment is matt-sleeps (dat zelf configureerbaar is) een betere optie.

Lot

Garantie

9.20

Kwaliteit

9.00

Levensduur

7.10

Ik heb het Emma matras momenteel 3 maanden. Gelukkig geen last gehad van de geur. Maar het matras begon in te zakken ik heb daarna gelijk de klantenserive gebeld. Volgens hen moest ik een foto sturen als bewijs dat het echt ingezakt was. Kuilvorming valt namelijk onder de garantie. Ik werd goed geholpen, matras werd retour gestuurd en ik kreeg een nieuwmatras. Slaap nu als een roosje

Linda

Garantie

8.70

Kwaliteit

7.70

Levensduur

7.10

Ik zelf heb nu ook al een tijdje (6 maanden) en tot nu toe heb ik niks gemerkt. Er hing eers een luchtje aan toen ik het binnen kreeg en uitrolde maar toen heb ik het laten luchten ongeveer 1 hele dag. Daarna nooit meer iets geroken. Tot nu toe krijg ik nog de juiste ondersteuning van het matras. Ik heb overwogen om ook de topper te halen, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik had op andere sites gelezen dat de werking van het matras kan afnemen.

Cees

Je kunt het Emma matras beter in Duitsland kopen. Daar is dit matras E 100 per persoon goedkoper dan in Nederland. Bestellen via Amazon en de webshop van Emma zelf is niet mogelijk met een Nederlands afleveradres. Maar wel vreemd dat het prijsverschil zo groot is.

Pieter

Garantie

5.60

Kwaliteit

3.10

Levensduur

6.60

In verband met verbouwing en verhuizing telefonisch een lever moment afgesproken. Paar dagen na bestelling krijg ik mail dat eerste product wordt geleverd. Gebeld met klantenservice. Iemand van logistiek ging mij terug bellen. Niet gebeurd. Dag daarna weer een mail dat een volgend product geleverd gaat worden. Diezelfde dag gebeld met logistiek dienstverlener. Afspraak gemaakt voor leveren boxspring. Overige producten leveren zij niet. Resultaat; 3 verschillende deelleveringen op verschillende momenten die in een bouwput in de weg staan. Klantenservice helpt niet verder.

Johan

Ik heb twee weken een nieuwkomer in de matrassen markt gekocht. Een matras van Kingaru Sleep. Heerlijk. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe deze zich verhoud tot een Emma matras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.