Last van een snurkende partner? Hier is de oplossing!

Snurkstopper

Snurkers hebben meestal minder last van hun gesnurk dan degene die ernaast ligt. De bedpartner moet maar hopen dat er een middel is dat het snurken vermindert. Maar gelukkig is er ook een product dat de bedpartner zelf kan gebruiken om het gesnurk aan te pakken.

Er zijn talloze middeltjes die zeggen snurken te verminderen of zelfs te verhelpen. Een speciaal bitje voor in de mond, een spray, een neusspreider of zelfs een speciaal masker. Dat laatste is effectief, maar duur en oncomfortabel. De andere oplossingen werken hooguit redelijk. Jammer en vaak vervelend, zeker voor mensen die naast de snurker in bed liggen. Want snurken kan zodanige vormen aannemen dat je er niet van kan slapen terwijl de snurker dat wel gewoon doet.

Een por geven

Een por met de elleboog helpt bijna altijd wel; de snurker reageert, stopt even met hout zagen, draait zich misschien zelfs om en slaapt weer lekker verder. Weer een por geven kan natuurlijk, maar het is niet prettig om te doen en het voelt onnatuurlijk. Bovendien kan je na een paar maal porren zo gefrustreerd raken dat het meer wordt dan een klein tikje en meer gaat lijken op een directe linkse of een stevige uppercut.

Snurkstopper

Een aardig alternatief is de snurkstopper. Het is een kunststof bokshandschoen in miniformaat die vastzit aan een houten steel. Als je last hebt van de snurker naast je geef je deze een tik, por of een uppercut waardoor deze automatisch reageert. Heel effectief en de handschoen op steel kun je ‘op afstand’ gebruiken. Of het structureel helpt, is afwachten maar je hebt als bedpartner in ieder geval zelf de mogelijkheid om in te grijpen.

Lees ook:  Onderzoek voor slechte slapers

Wakker houden

De bokshandschoen wordt op de markt gebracht door Donkey Products en is onder meer via internet te bestellen. De snurkstopper kun je ook gebruiker als iemand naast je op de bank zit en in slaap dreigt te vallen. Even een subtiele tik en hup – hij/zij is weer helemaal wakker. Dus een dubbelop handig product: ideaal om een snurker te prikkelen het rustig aan te doen en tegelijkertijd een mooi middel om iemand die in slaap dreigt te vallen wakker te houden.

Snurkstopper

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *