Seks in de ochtend maakt je productiever

seks en slapen op een bed

Seks in de ochtend, ochtendseks, maakt je productiever… en dat niet alleen!

Het is wetenschappelijk bewezen, ochtendseks maakt je productiever en gelukkiger. Op een druilerige maandagmorgen is een stomende vrijpartij waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt. En toch zou je een stuk beter aan je week beginnen dan als geen seks hebt in de ochtend. Uit onderzoek is gebleken dat een ochtendlijk vrijpartijtje je overdag een stuk productiever maakt en ook gelukkiger. Maar wat blijkt, het maakt ons niet alleen productiever; het is ook goed voor je gezondheid, je uiterlijk, de relatie en het maakt je gelukkiger. Een vroege vrijpartij tussen de lakens brengt je dus véél meer dan alleen een orgasme.

Ochtendseks is gezond!

De website Mattress Advisor heeft een onderzoek uitgevoerd en ondervroeg hiervoor bijna 1.000 koppels over hun ochtendroutines en productiviteit gedurende de dag. De uitkomst is bijzonder want wat bleek? Op de dagen dat zij hun meest productieve dagen hadden, bleken ze allen gevreeën te hebben met hun partner. 54 % van de mannen en 44 %van de vrouwen vertelde dat ochtendseks hen productiever maakte gedurende de dag. Verder bleken 33 % van de mannen en 43 % van de vrouwen geen verschil te merken. Mannen zijn over het algemeen meer bereid een stukje van hun slaap op te offeren voor een vrijpartij dan vrouwen. Activiteiten die de meeste mensen verkiezen boven ochtendseks zijn: tandenpoetsen (57 %), slapen (55 %), douchen (54 %) een goed ontbijt (51 %). Het is nu duidelijk dat je beter wat aan je prioriteiten kunt gaan werken want ‘s morgens vrijen is niet alleen goed voor je productiviteit, het verhoogt ook je geluksgevoel, tevredenheid en maakt je zelfs mooier!

Lees ook:  Matras redt leven vallende kleuter

Van ochtendseks wordt je mooier

Door (ochtend) seks komt het “feel good” hormoon oxytocine vrij. Volgens onderzoekster Debby Herbenick zorgt dit ervoor dat stelletjes zich de hele dag door verliefd en verbonden met elkaar voelen. Goede seks voor dag en dauw maakt je bovendien mooier en sterker want ochtendseks is ook bijzonder goed voor je immuunsysteem. Dat seks zo goed is voor je immuunsysteem komt doordat het je immunoglobuline A-niveau (IgA) intensiveert. Als je dan ook nog een goed orgasme hebt dan is dat nóg beter want dat zorgt ervoor dat je lichaam stofjes aanmaakt die je oestrogeenniveau een opkikker geven, en dat verbetert je haar en huid weer.

Hoewel het niet helemaal duidelijk is waardoor seks mensen productiever en aantrekkelijker maakt speelt het effect van de sekshormonen en neurotransmitters zoals oxytocine en dopamine absoluut een grote rol. De aangemaakte stofjes blijven gedurende de dag hangen, dus zelfs als de daad allang voorbij is blijft het doorspelen gedurende de dag.

sekstherapeut Sari Eckler Barron en seks op matrassen

Conclusie van ochtendseks

In het kort: het is absoluut aan te raden ‘s morgen goede seks te hebben. Het kan even lastig zijn dit in te plannen maar er zijn mogelijkheden genoeg. U zou bijvoorbeeld ‘s avonds de boterhammen van de kinderen al kunnen klaarmaken, of je zou ’s avonds iets vroeger naar bed kunnen gaan. De extra seks doet veel voor je. Het maakt u niet alleen productiever maar ook nog eens gezonder en aantrekkelijker!

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *